Or Meir, fiul fostului parlamentar Nati Meir, ramane in arest, dupa ce magistratii Curtii de Apel Galati i-au respins vineri recursul impotriva deciziei de arestare preventiva luata de Tribunalul Galati, intr-un dosar de coruptie in care a fost arestat si tatal sau, informeaza Mediafax.

Fiul lui Nati Meir a fost retinut, in 22 aprilie, pe baza de ordonanta pentru trafic de influenta. Ulterior, in 23 aprilie, Tribunalul Galati a emis mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele sau, Or Meir facand recurs patru zile mai tarziu.

Potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Or Meir a fost prins in flagrant delict dupa primirea sumei de 20.000 de euro, suma primita pentru a interveni pe langa magistrati pentru a revoca un mandat de arestare si a da o pedeapsa mai blanda intr-un proces penal in care este implicata o persoana aflata in detentie la Galati.

Or Meir este acuzat de complicitate la trafic de influenta si complicitate la cumparare de influenta, ambele in forma continuata.

Totodata, in 28 aprilie, Nati Meir a fost arestat preventiv pentru 30 de zile in acelasi dosar in care este inculpat si fiul.

Nati Meir a fost trimis in judecata in luna februarie, intr-un alt dosar, pentru inselarea a opt persoane, pe care a incercat sa le plateasca pentru anumite servicii cu bancnote specimen.