Vizita oficiala in Romania a presedintelui Parlamentului European, polonezul Jerzy Buzek, se amana pentru o data care va fi stabilita ulterior, transmite biroul de presa al Parlamentului European. Amanarea are loc in contextul doliului poporului polonez, ca urmare a evenimentelor tragice petrecute sambata, cand presedintele Poloniei si zeci de inalti oficiali au murit intr-un accident aviatic.

'Regret ca trebuie sa anulez vizita de acum. Este o catastrofa inimaginabila in Europa. Niciodata nu s-a intamplat ca in Europa sa moara atatia inalti demnitari, atatia reprezentanti alesi democratic, intr-o catastrofa aeriana. Ei au murit servindu-si tara, in drum spre comemorarea uciderii a mii de ofiteri polonezi la Katyn acum 70 de ani. Trebuie sa plangem moartea lor si sa o comemoram', se arata in comunicatul transmis de presedintele PE, citat de Agerpres.

Presedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, urma sa efectueze o vizita oficiala in Romania in zilele de 11 si 12 aprilie, avand programate intalniri cu presedintele Traian Basescu, premierul Emil Boc si alti oficiali romani.