Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a declarat, joi, ca s-a declansat o verificare interna cu privire la scurgerea in presa a stenogramelor din dosarul senatorului Catalin Voicu, informeaza Agerpres. "In acest caz s-a declansat o verificare pentru a afla cum bucati din referatul intocmit de procurori au aparut in presa", a spus Kovesi, la TVR.

Laura Codruta Kovesi a mai precizat ca problema scurgerilor de informatii catre presa este una dintre problemele pe care a incercat sa le rezolve in mandatul sau.

"Scurgeri de informatii din interiorul institutiei catre exterior vor exista mereu. Exista un ordin al procurorului general prin care toti procurorii trebuie sa aiba acceasi conduita in relatia cu presa", a precizat Laura Codruta Kovesi.

Ea a atras atentia ca procurorii sunt obligati, conform Codului de procedura penala, sa comunice persoanelor invinuite si avocatilor acestora documente din dosarele penale si sunt situatii cand tocmai persoanele invinuite au dat presei acele documente.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, miercuri, ca a solicitat o analiza la nivelul Senatului, in urma aparitiei in presa a unor parti importante din probatoriul aflat la dosarul lui Catalin Voicu, el precizand ca toate procedurile au fost respectate in mod riguros, relateaza Mediafax.

El a precizat ca i s-a transmis de catre secretarul general ca procedura de secretizare a documentelor a fost riguros respectata, acelasi lucru fiind afirmat si de catre presedintele Comisiei juridice, Toni Grebla, si anume ca este exclusa orice scurgere de informatii pe traseul din momentul transmiterii documentelor la Senat si pana astazi.

"Aceasta situatie trebuie clarificata. (...) Pot sa va spun astazi cu toata seriozitatea, de la tribuna Senatului, ca toate procedurile au fost respectate in mod riguros", a mai spus presedintele Senatului.

Senatul Romaniei a avizat pozitiv, miercuri, cererea DNA privind arestarea lui Catalin Voicu, cu 70 de voturi pentru si 40 impotriva. In urma acestui vot, DNA are posibilitatea sa solicite judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie emiterea unui mandat de arest preventiv pentru 29 de zile.

Catalin Voicu, acuzat de trafic de influenta si fals in inscrisuri sub semnatura privata, s-a internat de urgenta marti seara si s-a externat in cursul diminetii de miercuri, pe propria raspundere. Senatorul a ajuns insa din nou la spital, dupa ce a acuzat ca i s-a facut rau cand urca pe scarile Senatului.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Universitar, medicul Bogdan Popescu, a declarat joi ca senatorul Catalin Voicu va ramane internat si monitorizat de catre medicii unitatii medicale.