Politistii romani aflati in misiunea ONU de mentinere a pacii in Haiti (MINUSTAH), nu au fost afectati de cutremurul de magnitudine sapte pe scara Richter, care a avut loc in cea mai saraca tara americana marti noaptea, anunta Ministerul Administratiei si Internelor intr-un comunicat de presa.

MAI este reprezentat în Haiti printr-un contingent din 21 de ofiteri de politie, care desfasoara activitati de mentinere a pacii, sub egida ONU din anul 2006.

Potrivit AFP, numerosi angajati ai ONU sunt dati disparuti dupa ce sediul misiunii de stabilizare a ONU in Haiti a fost distrus in urma seismului. Edmond Mulet, director adjunct al misiunilor de mentinere a pacii din cadrul ONU, a declarat ca circa 200-250 de persoane lucreaza in acea cladire, dar a subliniat ca in momentul producerii cutremurului acolo s-ar fi putut afla mai putini angajati pentru ca programul de lucru se incheiase.

Un devastator cutremur cu magnitudinea de sapte, s-a produs, marti noapte, in Haiti, in largul capitalei Port-au-Prince.

Epicentrul a fost localizat la aproximativ 15 kilometri in largul orasului Port-au-Prince, la adancimea de zece kilometri.

Deocamdata nu a fost precizat niciun numar al mortilor, dar agentiile de presa internationale scriu ca sute de persoane si-au pierdut viata in seismul produs in jurul orei locale 17.00 (24.00 ora Romaniei).

Palatul prezidential s-a prabusit.

200 de persoane sunt date diparute dupa ce un important hotel s-a prabusit, au anuntat autoritatile locale.

Puternicul seism a fost urmat de circa 25 de replici importante, cu magnitudinea de pana la 5,9 pe scara Richter.

Mai multe tari au anuntat ca vor trimite ajutoare umanitare victimelor dezastrului.