Timp de trei zile s-a desfasurat pe platforma apicola din cartierul bucurestean Baneasa cea de-a doua editie a Targului de Miere. Producatori si comercianti ai produselor apicole i-au imbiat pe vizitatori cu diverse sortimente de miere, polen, propolis si suplimente nutritive, medicamente si produse cosmetice pe baza de miere.

Totodata la targul din perimetrul FIITEA Apimondia din Bucuresti, apicultorii au putut gasi echipamente pentru apicultura si au avut ocazia sa urmareasca diverse prezentari si demonstratii din partea producatorilor.

Parintii, insotiti de cei mici, le-au oferit acestora o lectie despre albine, despre natura, indulcita cu faguri de miere, sau mostre de miere oferite gratuit de producatori. Odata cu borcanul de miere cumparat producatorii romani vand si sfaturi privind actiunea terapeutica a mierii.

Producatorii de cosmetice din miere au fost si ei prezenti la targ cu o gama variata de produse despre care spun ca au fost la mare cautare

In general apicultura incepe ca o pasiune si de cele mai multe ori ramane la acest stadiu Sunt insa si cazuri in care aceasta indeletnicire se transforma intr-o afacere de familie sau chiar in una de nivel industrial. Este si cazul d-lui Daniel Enache, apicultor pasionat, care a realizat un stup transparent ce face posibila urmarirea modului de desfasurare a convietuirii membrilor familiei de albine in stup.

Desi mierea este un aliment lipsit practic de contraindicatii si care nu ar trebui sa lipseasca din hrana zilnica a copiilor, tinerilor, batranilor, consumul de miere pe cap de locuitor in tara noastra este scazut fiind estimat la aproximativ 670 de grame pe an.

Targul s-a desfasurat in perioada 28-30 august.