Cetatenii romani care se inscriu pe listele de vot dintr-un alt stat membru UE nu mai au dreptul sa se inscrie pe listele electorale romanesti pentru a vota la alegerile europarlamentare din Romania, de la 7 iunie, informeaza Ministerul Afacerilor Externe. Acestia voteaza numai membrii statului pe ale carui liste s-au inregistrat.

MAE le recomanda celor care s-au inscris pe listele altei tari UE sa se informeze din timp la autoritatile locale in legatura cu sectia de vot organizata de tara de resedinta unde trebuie sa voteze.

Ministerul de Externe precizeaza ca in virtutea dreptului de cetatean al unui stat membru al Uniunii Europene, romanii pot vota la alegerile europarlamentare din 7 iunie pentru reprezentatii statului UE unde isi au domiciliul sau resedinta.

Mai multe informatii referitor la desfasurarea alegerilor pentru Parlamentul European in strainatate se pot regasi pe site-ul MAE, la sectiunea dedicata alegerilor europarlamentare: http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=38838 , precum si pe site-urile misiunilor diplomatice ale Romaniei in strainatate.