Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, miercuri, ca numarul profesorilor suplinitori s-a triplat intre cele doua mandate ale sale de ministru. In prezent sunt 68.000 de profesori suplinitori, foarte multi chiar in scoli bune, motiv pentru care trebuie regandita titularizarea, a precizat Andronescu, citata de Mediafax.

"Poate ca daca am lasa la latitudinea directorului unitatii de invatamant, acesta ar fi interesat sa atraga profesori bine pregatiti in scoala lui, profesori titulari si nu suplinitori".

Ministrul Educatiei a facut aceste declaratii la Scoala nr. 150 din Capitala, unde a aflat ca un profesor de matematica, suplinitor la unitatea de invatamant respectiva este incadrat si intr-o firma de meditatii "cu acte in regula".

Ministrul a spus, in acest context, ca va regandi titularizarea.

Profesorul respectiv a declarat ca nu face meditatii cu elevii din scoala unde este suplinitor, ci strict, in cadrul firmei, pentru ca trebuie sa-si intretina familia. Profesorul a mai explicat ca sunt locuri putine scoase pentru titularizare la Matematica, situatie in care "poti incerca ani buni sa ajungi din suplinitor, titular".