Omul de afaceri Gigi Becali a fost eliberat sub control judiciar, dupa ce instanta Tribunalului Bucuresti a admis, vineri, recursul acestuia fata de decizia Judecatoriei sectorului 1 de respingere a cererii, transmit televiziunile de stiri.

Becali le-a spus, vineri, judecatorilor, la inceputul procesului de la Tribunalul Bucuresti, ca vrea sa fie eliberat neaparat, pentru a-si petrece Pastele cu familia.

Gigi Becali nu are voie sa paraseasca Bucurestiul sau judetul Ilfov fara o incuviintare prealabila din partea anchetatorilor, trebuie sa se prezinte ori de cate ori este citat la instanta si nu are voie sa se apropie de partile vatamate din dosar.

Decizia instantei a fost luata cu opinie majoritara, ceea ce inseamna ca doar doi din cei trei judecatori din complet au optat pentru eliberarea omului de afaceri, relateaza Mediafax.

Totodata, Tribunalul Bucuresti l-a pus in libertate sub control judiciar si pe Dumitru Beciu, unul dintre bodyguarzii lui Gigi Becali.

Patronul echipei Steaua a fost acuzat de savarsirea a trei infractiuni de lipsire de libertate in mod ilegal. El a fost arestat preventiv pe 3 aprilie, de catre magistratii Judecatoriei Sectorului 1, pe 6 aprilie, judecatorii Tribunalului Bucuresti mentinand decizia de arestare.

Giovani Becali: Varul meu poate fi judecat si in stare de libertate si nu e un pericol public

Giovani Becali, varul lui Gigi, a declarat ca finantatorul Stelei se astepta la o decizie favorabila.

Giovani, care l-a vizitat pe Gigi la ora 11:00 si a tinut legatura cu acesta pe toata perioada in care magistratii au judecat recursul, a afirmat ca varul sau i-a spus ca "lucrurile parca sunt putin-putin altfel astazi decat in celalalte dati". "Daca justitia a castigat ceva azi, a castigat in sensul ca un om poate fi judecat si in stare de liberatate si nu e un pericol public. Gigi Becali poate fi judecat si in stare de libertate si nu e un pericol public", a spus Giovani Becali.

Gheorghita Mateut, avocatul lui Gigi Becali

"Este o decizie in extremis sa fac aceasta cerere dupa ce am epuizat toate solutiile. Aceasta decizie presupune punerea imediata in libertate a lui Gigi Becali, dar si ca el nu trebuie sa depaseasca limita teritoriala impusa de instanta, are obligatia de a se prezenta ori de cate ori este chemat la parchet, sa comunice orice schimbare a situatiei instantei, nu are voie sa detina arme, nu are voie sa se deplaseze la spectacole sportive, culturale si nu are voie sa vorbeasca sau sa se apropie de oamenii implicati in ancheta".

Mihai Stoica, manager general Unirea Urziceni

"Ma bucur pentru el si pentru familia lui. Il cunosc foarte bine pe Gigi si chiar daca uneori vorbeste mai mult decat trebuie el nu reprezinta niciun pericol social".