Jaful de la Banca Transilvania a avut loc vineri, la ora 16,45, cu un sfert de ora inainte de inchiderea programului agentiei si a durat, conform inregistrarilor video din banca, 1 minut si 10 secunde, transmite corespondentul HotNews.ro din Cluj.Mai multe persoane au fost audiate de politisti, dar niciun un suspect nu a fost retinut deocamdata.

Potrivit ultimelor informatii puse la dispozitie de politie, cei doi atacatori aveau cel putin o arma de foc, pe langa pistolul cu socuri electrice.

La acel moment, in banca se aflau opt angajati si sase clienti, iar suma jefuita a fost de 246.000 de lei, asigurata contra furtului.

Politia a fost in alerta toata noaptea si a organizat filtre rutiere in municipiul Cluj-Napoca si in judet. Ofiterii criminalisti de la Inspectoratul Judetean de Politie Cluj sunt asistati de specialisti din Inspectoratul General al Politiei.

Potrivit unor martori, atacatorii bancii ar fi plecat cu un automobil marca BMW de culoare argintie.

Banca ofera o recompensa de 25.000 de lei pentru prinderea atacatorilor

Banca Transilvania a decis sambata, dupa consultarea politiei locale, sa ofere o recompensa de 25.000 de lei pentru orice informatie care va duce la prinderea faptasilor in acest caz, a declarat, pentru Realitatea TV, presedintele Consiliului de Administratie al bancii, Horia Ceorcila.

"Am decis sa oferim aceasta recompensa pentru a incerca sa impulsionam ancheta", a precizat el, adaugand ca, daca cineva are vreo informatie utila, trebuie sa se adreseze Politiei Cluj.

Horia Ceorcila a subliniat ca unitatea din Cluj este deschisa, iar toate bancomatele din tara si toate unitatile functioneaza normal. "Nu exista repercusiuni asupa activitatii obisnuite a bancii", a mai spus el.

Politia clujeana incearca sa realizeze protretele robot ale atacatorilor

Politia clujeana incearca sa realizeze protretele robot ale atacatorilor care au jefuit vineri Bancii Transilvania, pe baza declaratiilor martorilor, a declarat sambata Raluca Seucan, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetan de Politie Cluj, intr-o conferinta de presa.

"Fiecare element disponibil este analizat de catre politisti, care au lucrat intrega noapte", a precizat Seucan. Potrivit acesteia, pana acum au fost verificati potentiali suspecti din randurile recidivistilor.

Seucan a precizat ca, potrivit declaratiilor martorilor, paznicul agentiei a fost imobilizat cu un aparat cu electrosocuri. Politia nu poate preciza in acest moment daca atacatorii au avut asupra lor armament letal.

Potrivit martorilor, persoana care a atacat paznicul avea o constitutie mai robusta si era imbracat cu haine tip sport. Celalalt atacator avea o constitutie atletica.

Politistii din Cluj au cerut ajutorul colegilor din judetele limitrofe, a mai precizat purtatorul de cuvant al IJP Cluj.

De notat faptul ca o patrula de jandarmi a gasit, in apropierea sediului bancii, mai multe hartii folosite la legarea banilor, precum si chitante de bancomat.

Audieri pe parcursul intregii nopti in cazul jafului armat de la banca

Mai multe persoane au fost audiate de anchetatori, pe parcursul intregii nopti de vineri spre sambata, insa nimeni nu a fost retinut, informeaza Mediafax.

Potrivit comandantului Politiei municipiului Cluj-Napoca, comisar-sef Ioan Rus Herdea, audierile au durat toata noaptea, find interogati atat angajati si clienti ai bancii aflati in sucursala din Manastur in momentul jafului armat, cat si persoane care au antecedente penale sau sunt cunoscute ca avand preocupari suspecte.

Conform sursei citate, niciuna dintre persoanele audiate nu a fost retinuta.

Doua persoane mascate si inarmate au atacat vineri seara o filiala a Bancii Transilvania din cartierul clujean Manastur. Jaful s-a produs chiar la finalul programului de lucru, cand in banca se mai aflau insa si alte persoane.

Atacatorii au intrat si le-au cerut clientilor bancii sa se culce la pamant, amenintandu-i cu armele. Apoi au cerut casierei sa deschida seiful. Aceasta a refuzat si a apasat butonul de panica pentru a chema firma de paza.

Atacatorii au luat doar banii aflati la casiere. Nici o persoana nu a fost ranita in cursul acestui incident.