Membrii Sindicatului Liber Nokia Romania solicita majorarea salariilor cu 50%, precum si acordarea unui spor de fidelitate de 1% pentru fiecare an muncit la fabrica din comuna Jucu, judetul Cluj, relateaza Mediafax.

Presedintele Sindicatului, Cristian Copil, a declarat, vineri, ca luni vor incepe negocierile cu conducerea fabricii privind contractul colectiv de munca, sperand ca acestea sa dureze cateva zile, pentru ca majorarile sa intre in vigoare de la 1 noiembrie.

O alta revendicare a sindicalistilor vizeaza obtinerea unui spor de 10% pentru munca grea.

Salariul mediu brut la Nokia Jucu este de 860 de lei. Sindicatul Liber Nokia Romania de la Jucu este afiliat la CNSLR Fratia.

La Nokia Jucu lucreaza 1.600 de persoane, din care 800 sunt membri ai Sindicatului Liber.

La Jucu, se produc telefoane Nokia pentru Europa, Africa si Orientul Mijlociu. Parteneriatul dintre firma finlandeza si statul roman este incheiat pe 30 de ani, timp in care Nokia nu plateste impozit pe cladiri si beneficiaza de o serie de alte facilitati.

Situatia legata de mutarea fabricii Nokia de la Bochum la Jucu a fost in atentia Bruxelles-ului. Comisia Europeana a cerut statului roman informatii pentru a analiza posibile ajutoare de stat acordate pentru deschiderea fabricii Nokia de la Jucu.