Avocatul lui Victor Atanasie Stanculescu cere intreruperea pedepsei clientului sau. Cererea a fost depusa la Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti. Aparatorul fostului general Victor Atanasie Stanculescu cere eliberarea "din motive medicale" a clientului sau, anunta NewsIn.

Alice Draghici a declarat, pentru NewsIn, ca vineri se va afla termenul la care va fi luata in discutie cererea de intrerupere a pedepsei.

Directorul Spitalului Penitenciar Jilava, Mihai Apavaloaiei, a declarat, insa, joi, pentru Realitatea Tv, ca "Starea de sanatate a celor doi generali in rezerva incarcerati este buna".

Cei doi generali urmeaza sa fie supusi unor teste complexe pentru o evaluare a starii lor de sanatate.

Victor Atanasie Stanculescu si Mihai Chitac au fost incarcerati, miercuri seara, la Spitalul Penitenciar Jilava, dupa ce generalii in rezerva au fost condamnati definitiv la cate 15 ani de inchisoare in dosarul Revolutiei de la Timisoara.

Stanculescu a fost ridicat, miercuri, de politisti, dupa o conferinta de presa sustinuta la un hotel din Capitala.

Mihai Chitac a fost, la randul sau, ridicat de la domiciliu, pentru a i se intocmi actele legale pentru incarcerare.

Recursurile depuse de generalii in rezerva Victor Stanculescu si Mihai Chitac, condamnati la 15 ani de inchisoare si degradare militara in procesul Revolutiei de la Timisoara, au fost respinse miercuri de Inalta Curte prin decizie definitiva si irevocabila.

Dosarul a fost amanat de cateva ori de Completul de 9 magistrati al inaltei Curti de Casatie si Justitie, care a judecat recursurile depuse de generalii in rezerva Victor Stanculescu si Mihai Chitac, condamnati la 15 ani de inchisoare si degradare militara in procesul Revolutiei de la Timisoara.

Potrivit motivarii data publicitatii in 5 decembrie 2007, Victor Atanasie Stanculescu si Mihai Chitac nu pot fi exonerati de raspundere penala, pentru ca au executat ordinul lui Nicolae Ceausescu de a trage in manifestantii de la Timisoara, ordinul fiind ilegal, cei doi generali stiind de caracterul anticomunist al revoltei.

Acelasi document confirma faptul ca Victor Atanasie Stanculescu a facut parte din comandamentul care a condus actiunea de reprimare a manifestatilor de la Timisoara si a exercitat cu "vadit exces de zel" atributiile ce i-au revenit in cadrul acelui comandament. Aceasta a dus si la numirea sa de catre Nicolae Ceausescu, in seara de 20 decembrie 1989, in functia de comandant militar unic al muncipiului Timisoara, se arata in motivarea sentintei de condamnare a generalului in rezerva Stanculescu pentru Revolutia de la Timisoara.

In ceea ce il priveste pe inculpatul Mihai Chitac, magistratii au aratat ca, din corelarea tuturor probelor, reiese ca acesta a facut parte din structurile de conducere a actiunii de reprimare a manifestantilor din Timisoara, ca a exercitat si el exces de zel, "implicandu-se in mod vadit in executarea ordinului ce a avut ca urmare impuscarea mortala a 72 de persoane si ranirea altor 253 dintre care multe foarte grav", se arata in motivarea aceleiasi sentinte.