Monica Macovei a acceptat, de principiu, oferta PD-L de a prelua Ministerul Justitiei, dar a refuzat propunerea de a candida intr-un colegiu din Bucuresti, spun surse din PD-L pentru HotNews.ro. Fostul ministru a pus conditia de a ramine independenta, fapt care a fost subliniat de Emil Boc in momentul in care a anuntat ca partidul o va sustine pentru portofoliul justitiei. Macovei a refuzat sa comenteze informatia.

Fostul ministru al justitiei, actulamente consultant pe probleme de combatere a coruptiei in guvernul macedonean, ar fi acceptat, de principiu, sa ocupe portofoliul justitiei in cazul in care PD-L va ajunge la guvernare dupa alegerile parlamentare din noiembrie, au declarat pentru HotNews.ro surse democrat-liberale.

Macovei a fost contactata atit de Emil Boc, dar si de alti lideri PN-L, care i-au facut oferta de a intra in componenta viitorului executiv.

Potrivit unor surse din PD-L, Monica Macovei a primit anterior oferta de a candida intr-un colegiu din Bucuresti, dar fostul ministru nu a acceptat. In cazul portofoliului de la justitie, Macovei a pus conditia de a ramine independenta, lucru acceptat de conducerea democrat-liberala. De altfel, Macovei a fost ministru independent si in primul cabinet Tariceanu.

Liderul PD-L, Emil Boc, a anuntat la Conferinta Nationala ca partidul o va sustine pe Macovei ca ministru independent al justitiei. "În domeniul justiţiei vom susţine în continuare un independent pentru a fi siguri că rămâne departe de influenţa politicului. O vom susţine pe Monica Macovei ca independent la Ministerul Justiţiei", a anunţat Emil Boc.

In programul de guvernare prezentat vineri, capitolul justitie ocupa un loc important, lucru care s-a remarcat si in discursul lui Theodor Stolojan, care a precizat ca "lupta impotriva coruptiei trebuie continuata si dusa pina la capat".

Pina in momentul de fata, Monica Macovei nu a comentat informatia.

Monica Macovei a fost sustinuta, ca independent, de PD in 2004 pentru portofoliul Ministerului Justitiei, pe care l-a ocupat pina in 2007, cind democratii au fost eliminati de la guvernare.

Unul dintre motive a fost insistenţa pedistilor de a nu renunta la Macovei, după ce premierul Tariceanu le-a conditionat raminarea in executiv de indepartarea lui Macovei.

Conflictele dintre conducerea PNL si Macovei s-au acutizat dupa ce aceasta a refuzat sa semneze ordonanta de aminare a alegerilor europarlamentare.

Nu a fost insa singurul moment in care Macovei a deranjat cabinetul Tariceanu prin refuzurile sale de a semna diferite ordonante, un exemplu fiind acela al ordonantei prin care un teren apartinind Postei Romane a fost transferat in patrimoniul unei societati comerciale, lucru pentru care actualmente este anchetat fostul ministru al justitiei, Tudor Chiuariu.

Disensiunile cu Tariceanu au aparut insa in momentul in care Macovei a divulgat ca a fost convocata la palatul Victoria la o intilnire cu Dinu Patriciu, exact in momentul in care acesta avea probleme cu procurorii.