Peste Berlin s-a abatut molima. Bande de curatatori de parbriz obraznici si nedoriti agaseaza si pun in pericol circulatia, masinile si soferii. Bild am Sonntag titreaza ieri cu „Stopati Mafia de sters”, referindu-se la cetatenii romani care au impanzit capitala Germaniei, cu un serviciu nedorit si agresivitate. „Scuipa pe masini, sprituie in fata soferii cu solutie de curatit, dau in automobile”.

Wisch-Mafia, cum e numita in presa germana, mizeaza, ca si in cazul cersetorilor, pe legalitatea activitatii. Poti sa faci reclamatie, doar daca te-a jignit sau ti-a stricat masina. De aceea, politia apeleaza, si prin intermediul presei, la concursul cetatenilor, pentru a stopa acest fenomen. Vasile L. (23 ani) l-a injurat pe un sofer care n-a vrut sa-i dea bani pentru serviciul nedorit.

Alungat de politie, ulterior ridicat si dus la judecator, a doua zi romanul era liber si din nou activ. Florentina (18 ani) l-a scuipat pe soferul care n-a platit pentru parbrizul spalat impotriva vointei lui. Si ea a ajuns la politie, insa probabil nu pentru multa vreme.

In astfel de cazuri, se aplica amenzi, insa le plateste cineva cu domiciliul stabil si oarecare venit, altfel „prinde orbul, scoate-i ochii”.

Si la Muenchen, ca si in zona Bodensee au fost semnalate bandele de stergatori de parbrize. Nu lipsita de umor, politia locala declara: „Aste e o noutate absoluta. Pana acum n-am avut astfel de coloane de igienizare in oras!”. Pacat insa brandul romanesc cu care vine in contact neamtul de rand e un scuipat pe parbriz.