Credinciosii ortodocsi sarbatoresc astazi Duminica Floriilor. Aceasta zi marcheaza intrarea lui Iisus Hristos in Ierusalim, inainte de a fi rastignit, si se serbeaza, intotdeauna, cu o saptamana inaintea Invierii. Tot astazi, 1.400.000 de romani isi serbeaza onomastica. In plus, pentru ca sarbatorea Sfantului Mucenic Gheorghe cadea, in acest an, chiar in Saptamana Patimilor, Patriarhia a decis ca ziua de Sfantul Gheorghe sa fie sarbatorita tot in Duminica Floriilor.

Aproape un milion si jumatate de romani, aproximativ 600 de mii de barbati si 800 de mii de femei, isi serbeaza, astazi, onomastica.

Duminica Floriilor este marcata de mai multe obiceiuri si traditii populare, potrivit Rador. In biserici, se sfintesc prin rugaciuni si aghiasma crengile de salcie aduse de credinciosi. Acestia se intorc acasa, unde ating copiii cu ramurile de salcie inmugurite pentru a creste mari si frumosi. In unele locuri, oamenii se incing la mijloc cu ramurile sfintite, credinta fiind ca astfel vor fi aparati tot anul de boli. Unii sunt convinsi ca cine inghite trei matisori de salcie nu va mai suferi de dureri in gat.

In credinta populara se spune ca daca in Duminica Floriilor este vreme frumoasa, la fel va fi si de Paste.