Directorul de programe al Agentiei de Monitorizare a Presei (AMP), Razvan Martin, a anuntat, vineri, ca intentioneaza sa depuna o plangere in instanta impotriva purtatorului de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, pe care il acuza ca ar fi furnizat presei informatii false, menite a-l discredita.

"Domnul comisar Christian Ciocan a declarat mai multor jurnalisti ca eu sunt suspectul in cazul agresarii directorului SC Flaros SA, cel care a reclamat ca a fost lovit de mai multe persoane din randul manifestantilor anti-NATO care au inchiriat o hala in spatiul pe care il detine, in zona Timpuri Noi. Dezmint cu tarie aceasta informatie", a spus Martin.

ONG-istul a acuzat si aparitia in media a unor informatii false potrivit carora el a fost cel care a inchiriat hala din fosta fabrica Timpuri Noi. Martin a acuzat ziarul Gardianul si TVR pentru faptul ca au publicat informatiile furnizate de Politie fara a le verifica si fara a-i cere si lui un punct de vedere.

Background:

Miercuri, fortele de ordine au ridicat 46 de tineri manifestanti anti-NATO, aflati intr-o sala inchiriata, pe platforma fostei fabrici Timpuri Noi. Alte opt persoane aflate in zona, printre care si Razvan Martin, de la AMP, au fost luate de pe strada si duse la sectiile de politie, alaturi de protestatari. Actiunea autoritatilor a fost determinata de o plangere formulata de directorul firmei care le-a inchiriat spatiul manifestantilor. Acesta a reclamat faptul ca ar fi fost agresat dupa a interzis accesul unei masini in curtea fostei fabrici.