Bucurestiul se va afla sub Cod galben de ploi incepand de luni, de la ora 16,00, si pana marti la aceeasi ora, iar de Ziua Nationala a Romaniei vremea in Capitala va fi mai calda decat in mod obisnuit, insa exista posibilitatea aparitiei ploii, a afirmat directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, Gabriela Bancila, prezenta la comandamentul de iarna convocat de primarul general Gabriela Firea, potrivit Agerpres.

'Referitor la ziua de 1 Decembrie, dupa ce vom traversa episodul cu ploi abundente, Bucurestiul aflandu-se de astazi de la ora 16,00 si pana maine la aceeasi ora sub incidenta unui Cod galben privind cantitati importante de precipitatii rezultate in urma ploii, vremea va cunoaste un proces de ameliorare, dar, incepand din seara zilei de 30 noiembrie, in cursul noptii, probabilitatea de aparitie a ploii in zona Bucurestiului creste si apreciem ca ziua de 1 Decembrie va fi o zi cu un fond termic agreabil, in jurul a 7 - 8 grade dimineata, pentru ca cerul va fi acoperit de nori, iar la amiaza in jur de 10 - 11 grade, insa exista o probabilitate foarte mare de aparitie a ploii', a precizat Bancila.

Potrivit oficialului ANM, pentru lunile decembrie si ianuarie se estimeaza o temperatura medie usor mai ridicata, dar acest lucru nu exclude aparitia perioadelor cu ger sau vreme deosebit de rece.

'Cat priveste distributia cantitatilor medii de precipitatii pentru luna decembrie si ianuarie, se estimeaza cantitati de precipitatii in medie, la nivelul fiecareia dintre aceste doua luni, excedentare. Ne referim la o medie de 45,5 litri pentru luna decembrie si la o medie in jurul a 34 de litri in luna ianuarie. Cat priveste aparitia viscolelor in zona Bucurestiului, probabilitatea de aparitie a lor este similara partii de sud-vest a tarii, respectiv un viscol in decembrie, doua in ianuarie si unul - doua viscole in februarie. Prin urmare, probabilitatea ca si in aceasta iarna sa avem astfel de fenomene in zona Capitalei este destul de ridicata', a sustinut oficialul ANM.