Cel putin 235 de oameni au murit dupa ce cativa atacatori au detonat mai multe bombe si au deschis focul intr-o moschee din regiunea egipteana Sinai, potrivit presei locale si martorilor citati de Reuters. Peste 50 de ambulante au venit pentru a duce ranitii la spitalele din zona. Bombele au explodat cand credinciosii isi terminau rugaciunile de vineri, apoi atacatorii ce au venit cu patru vehicule off-road s-au apropiat si au deschis focul, a declarat Guardian o sursa militara. Unitati de armata si de politie au fost trimise in zona pentru a-i cauta pe teroristi.

Atac extrem de sangeros in EgiptFoto: Captura YouTube

UPDATE 17.01 Procurorul general din Egipt a declarat ca cel putin 235 de oameni au fost ucisi in sangerosul atac

UPDATE 16.37 In ultimul bilant furnizat de televiziunea egipteana se spune ca sunt 200 de morti.

Au aparut imagini de la locul masacrului (Atentie, acestea pot avea impact emotional):

UPDATE 16.07 Atacul a dus la moartea a cel putin 184 de persoane, potrivit televiziunii de stat egiptene. Circa 125 de oameni au fost raniti, arata acest ultim bilant.

UPDATE 15.32 Numarul celor ucisi a ajuns la 155, transmite Reuters

UPDATE 15.19Cifra mortilor in urma atacului a ajuns la 115, circa 100 fiind raniti. (Agentia MENA)

UPDATE 15.05Cel putin 85 de oameni au murit si 80 au fost raniti, potrivit ultimului bilant transmis de agentia de presa MENA. Guvernul a declarat trei zile de doliu national.

Atacul a avut loc la moscheea Al Rawdah din Bir al-Abed, localitate aflata la vest de orasul Arish.

Presedintle Abdel Fattah al Sisi a convocat o intrunire de securitate de urgenta la scurt timp dupa atac.

Fortele de securitate egiptene se confrunta cu o insurgenta desfasurata de Statul Islamic in nordul Sinaiului, regiune in care militantii organizatiei teoriste au ucis sute de politisti si de soldati in ultimii trei ani.