Politistii de la IPJ Calarasi au facut miercuri trei perchezitii in Penitenciarul din Giurgiu si la locuintele unor persoane din judetul Ialomita banuite de comiterea mai multor inselaciuni prin metoda "Accidentul", prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala fiind de 29.000 de lei, relateaza Agerpres.

Potrivit unui comunicat al IGPR, in acest caz sunt suspectate cinci persoane, cu varste cuprinse intre 23 si 42 de ani, patru dintre ele aflandu-se in executarea unor pedepse cu inchisoarea.

"Din cercetari a rezultat ca, in perioada septembrie - octombrie 2017, cei in cauza ar fi contactat telefonic mai multe persoane si, prin inducerea in eroare cu privire la implicarea in accidente de circulatie a membrilor familiei victimelor, le-ar fi solicitat acestora diferite sume de bani. In sarcina celor cinci persoane, dintre care patru aflate in executarea unor pedepse cu inchisoarea, s-a retinut comiterea a cinci infractiuni de inselaciune, victimele fiind persoane varstnice din judetul Calarasi", se arata in comunicat.

Prin activitatea infractionala a fost cauzat un prejudiciu de 29.000 de lei.

In urma perchezitiilor, au fost ridicate trei telefoane mobile, cartele telefonice, aproximativ 2.000 de euro, precum si documente privind depuneri de numerar, iar fata de cele cinci persoane a fost dispusa masura retinerii pentru 24 de ore.

In activitati au fost angrenati si luptatori ai Serviciului pentru Actiuni Speciale Calarasi, politisti de la Serviciul Criminalistic Calarasi si de la Centrul de Retinere si Arest Preventiv Calarasi. Actiunea s-a desfasurat cu sprijinul Inspectoratului de Politie Judetean Ialomita si al Administratiei Nationale a Penitenciarelor.