Un tanar de 23 de ani recent eliberat din penitenciar a fost prins de politistii din Bucuresti imediat dupa un furt dintr-o locuinta, a anuntat marti Politia Capitalei. Acesta nu fusese eliberat din inchisoare in baza recursului compensatoriu, a precizat politia.

Politisti de la Sectia 9 au supravegheat activitatea acestuia, "intrucat exista suspiciunea rezonabila ca cel in cauza are preocupari de natura infractionala, pe linia furturilor din locuinte".

Luni, in jurul orei 15.30, tanarul a fost observat in timp ce s-a deplasat catre o zona din judetul Ilfov, unde a studiat mai multe imobile, dupa care, in jurul orei 16.00, a sarit gardul unei case, patrunzand prin efractie in interiorul locuintei.

In jurul orei 18.00, banuitul a fost observat cum a aruncat peste gardul imobilului, pe un teren viran din apropiere, 3 genti voluminoase, incercand sa plece. In acel moment, politistii au incercat sa-l intercepteze, dar acesta a fugit.

Unul dintre politisti, dupa efectuarea somatiilor legale, a executat doua focuri de arma in plan vertical.

"Tanarul s-a manifestat violent dar a fost imobilizat, moment in care a aruncat un obiect taietor-intepator, ulterior fiind condus la sediul subunitatii pentru audieri", mai arata politia.

Prejudiciul creat prin savarsirea faptei - aparatura electronica, bani si articole de imbracaminte estimate la 7.000 de lei - a fost recuperat integral si restituit partii vatamate.

Cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat, cu cel in cauza in stare de retinere, urmand a fi prezentat magistratilor.