Regimul nord-coreean a condamnat joi cu duritate manevrele navale comune SUA-Coreea de Sud din aceasta saptamana si a amenintat ca va raspunde lansand un "atac inimaginabil", transmite EFE, citata deAgerpres.

Kim Jong UnFoto: Captura YouTube

Comitetul de Urgenta Contra Exercitiilor de Razboi Nuclear, organism al Phenianului, a criticat mobilizarea de catre Washington in jurul peninsulei a unor active strategice nucleare, releva o informatie difuzata de agentia nord-coreeana de stat KCNA.

Pentagonul a desfasurat portavionul cu propulsie nucleara USS Ronald Reagan si doua distrugatoare, intre alte nave, pentru aceste manevre ce se vor incheia pe 20 octombrie.

"Statele Unite si-au pierdut ratiunea punand sub nasul nostru obiective pe care noi le-am stabilit ca primare. Ar trebui sa se astepte la un atac inimaginabil", arata textul citat.

Comitetul nord-coreean adauga ca Washingtonul a desfasurat de asemenea submarinul nuclear USS Michigan, a carui participare nu au fost confirmata oficial.

"Aceasta demonstreaza ca SUA si marionetele lor (cu referinta la Coreea de Sud) se pregatesc pentru un "atac preventiv" la adresa Coreei de Nord", considera comitetul mentionat.