Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins joi ca nefondat apelul declarat de elevul craiovean Luigi Boicea (19 ani) impotriva sentintei din mai a Curtii de Apel Craiova, prin care a fost condamnat la 3 ani si 4 luni de inchisoare cu executare pentru propaganda in favoarea Statului Islamic si participare la sedinte de instruire online in vederea comiterii de acte teroriste, decizia ICCJ fiind definitiva, informeazaProfit.ro.

Tanar de 17 ani din Craiova, suspectat de propaganda jihadistaFoto: Agerpres/EPA

Lui Boicea i se va deduce perioada de circa un an petrecuta deja in arest preventiv, pe durata judecarii procesului, astfel ca va mai executa efectiv in penitenciar o pedeapsa de 2 ani si 4 luni, scrie sursa citata.

La inceputul lunii mai, Curtea de Apel Craiova l-a condamnat pe Boicea la trei ani si patru luni de inchisoare cu executare. Decizia nu a fost definitiva, fiind atacta cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Luigi Constantin Boicea, in varsta de 17 ani, se afla in arest preventiv, dupa ce, in luna decembrie 2016, procurorii si ofiterii DIICOT au descins in locuinta familiei acestuia, acuzat ca facea propaganda pe internet gruparii teroriste ISIS.

Acesta a renuntat si la religia crestin-ortodoxa, frecventand o moschee din municipiul Craiova. Anchetatorii l-au acuzat pe Boicea de pregatire in vederea folosirii armelor de foc si a dispozitivelor explozive in scopul comiterii unui act de terorism.