Gelu Diaconu, fost sef ANAF, a publicat un email care - spune el - arata ca “de sus” s-a comandat un control la firmele de consultanta din Big Four. Diaconu mentionase si luni subiectul, zi candDragnea i-a cerut sa vina cu dovezi.

Mail intern din ANAF, potrivit lui Gelu DiaconuFoto: Facebook / Gelu Diaconu

Marti, Diaconu a pus pe Facebook un mesaj ce ar arata ca Bogdan Stan, fost sef al Fiscului, ar fi dat mai departe, catre subordonatii sai, un email cu subiectul “Rog analiza si dupa caz initiere actiuni de control conform prevederilor legale!”.

"Mail-ul contine ordinul primit de sus dar nu si sursa. Dezvaluirea ei sa o faca prim-ministrul sau organele abilitate. Daca se vor autosesiza!”, scrie Diaconu pe Facebook.

Mesajul de marti al lui Diaconu:

"Cand la inceputul lunii iulie avertizam asupra atacului grobian al Antifraudei la libertatea presei, imediat dupa desantul inspectorilor in redactiiile Rise Project si Hotnews, seful ANAF de atunci, Bogdan Stan, a balmajit o declaratie publica cum ca aveau ei o sesizare, au facut o analiza de risc, bla, bla, bla… Fata de gravitatea actiunii de intimidare (repet, Antifrauda nu avea ce cauta acolo, cel mult Inspectia fiscala intr-o verificare a-posteriori!) subiectul a fost trecut destul de repede in plan secund.

De aceasta data, cand am aflat la mijlocul lunii septembrie despre intentia lor de “ataca” firmele de audit din Big Four, cei mai vocali critici ai “topaielii fiscale” marca Dragnea-Valcov, i-am lasat sa faca pasi concreti. Mi-am propus insa sa avertizez public asupra acestui control de intimidare imediat ce acesta se contura cu certitudine, iar “dedicatia” putea fi probata.

Functionari publici din cadrul Directiei de Informatii fiscale, la solicitarea aceluiasi Bogdan Stan care le forwardeaza un e-mail ( “ordinul primit de sus”), au interogat bazele de date ale ANAF extragand situatia tranzactiilor comunitare si situatiile financiare ale celor patru societati, adica PWC, KPMG, E&Y si Deloitte.

Dupa ce ieri am facut publica tentativa controlului cu dedicatie, transmitand informatiile detinute prim ministrului Tudose, astazi ma asteptam ca, recunoscand gravitatea acestui abuz, sa se demareze o investigatie serioasa. Poate chiar o autosesizare a Parchetului.

Stiti ce fac ei acum? Speriati de anvergura scandalului au inceput o vanatoare in interior (culmea, vor sa foloseasca directia de “integritate”!) pentru aflarea celor care ma pun la curent cu astfel de abuzuri. Ii anunt pe aceasta cale ca vor trebui sa sanctioneze cel putin jumatate din angajatii ANAF care sunt revoltati ce li se intampla sub guvernarea Dragnea&Co.

Pe mine ma revolta incalcarea procedurilor legale, numele “victimelor” conteaza mult mai putin!

O analiza de risc nu se face la comanda cuiva ci prin aplicarea unor criterii de selectivitate neutre si obiective tuturor, in functie de o tematica sau in baza unei informatii asumata de o autoritate.

De aceea astazi va prezint mail-ul buclucas! El contine ordinul primit de sus dar nu si sursa. Dezvaluirea ei sa o faca prim-ministrul sau organele abilitate. Daca se vor autosesiza!"