Secretarul de stat in Ministerul Educatiei Nationale, Gigel Paraschiv, a declarat, duminica, ca s-a definitivat cum ar trebui sa arate cadrul legal pentru reevaluarea scolilor doctorale, iar in scurt timp Parlamentul va finaliza o ordonanta in acest sens, relateaza Agerpres. El a facut declaratiile dupa ce sambata a avut loc o intalnire a Consiliului National al Rectorilor.

"Reevaluarea scolilor doctorale este o tema care intereseaza pe toata lumea. In cadrul intalnirii de ieri (al Consiliul National al Rectorilor, n.r.) s-a definitivat cam cum ar trebui sa arate cadrul legal astfel incat aceasta reevaluare sa se faca rapid si sa satisfaca toate asteptarile. Urmeaza ca in Parlamentul Romaniei, intr-un timp foarte scurt, ordonanta 96 sa fie finalizata si sa fie trimisa spre promulgare la presedintele Romaniei", a spus Paraschiv intr-o conferinta de presa.

El a subliniat ca Ministerul Educatiei are un proiect finantat din fonduri in care parteneri sunt ARACIS, Banca Mondiala si impreuna vor finaliza metodologia de evaluare a scolilor doctorale.

"Ne dorim ca in momentul in care aceasta metodologie va fi finalizata si aprobata sa initiem un alt proiect prin care sa sprijinim universitatile in evaluare in sensul de a gasi resursele financiare de a plati aceasta evaluare. Fisa de proiect este aproape finalizata, urmeaza ca in cazul acestui proces de evaluare sa fie selectat public partenerul strain care va participa la evaluare si 1 octombrie 2019 aceasta reevaluare sa fie finalizata", a mai afirmat Paraschiv.

Secretarul de stat in Educatie a participat sambata la reuniunea Consiliului National al Rectorilor, care a avut loc la Craiova. La intalnire luand parte 69 de rectori din toata tara din totalul de 75.