Ministrul Agricuturii, Petre Daea, a declarat, vineri, la Bacau, cu privire la afirmatiile lui Varujan Vosganian despre "inclinatia romanilor spre autoconsum", ca deputatului ALDE este un om care "are condei bun, are si o imaginatie buna, dar cred ca, acum, a zburat prea departe cu imaginatia".

Petre DaeaFoto: Hotnews

"Am lucrat la senat cu Varujan, e un om care este aplecat spre scris, are condei bun, are si o imaginatie buna, dar cred ca, acum, a zburat prea departe cu imaginatia", a spus Petre Daea, intrebat despre afirmatiile deputatului ALDE, Varujan Vosganian, facute joi, pe Facebook, despre "inclinatia romanilor spre autoconsum".

Varujan Vosganian a scris pe Facebook ca "fiecare ou mancat de la gaina din curte 'vaduveste' bugetul de cincizeci de bani" si ca inclinatia romanilor spre autoconsum "ne costa in fiecare an venituri bugetare de multe miliarde de lei" pentru ca gradinile, cotetele si atelierele din curte produc PIB, nu si impozite.

Petre Daea a deschis, in aceasta dupa amiaza, in municipiul Bacau, Targul international al procesatorilor si producatorilor din agricultura ecologica "Natural Taste" ECO - INT.

Este primul targ de acest profil in regiunea Moldovei in care mai multi producatori din Romania specializati pe produse ecologice si-au prezentat marfa la Centrul de Afaceri si Expozitii din Bacau - au fost expuse produse foarte variate, de la cele alimentare (produse de panificatie, branzeturi, carnati, ceaiuri, lactate) pana la utilaje agricole specializate in agricultura ecologica.

Tot la evenimentul din Bacau, ministrul agriculturii a spus ca cetatenii romani ar trebui sa consume, mai ales, produse romanesti: "Unde-i produsul romanesc, acolo sa va duceti - e foarte bun, foarte gustos, bine pregatit".