"Mi-e greu sa cred ca activitatea DNA este blocata, pentru ca n-am detasat noi cinci politisti", a declarat luni ministrul de Interne Carmen Dan la Antena 3. Carmen Dan a raspuns astfel criticilor lansate luni dimineata la Europa FM de Laura Codruta Kovesi, directorul DNA, care a spus ca a cerut inca din luna august prelungirea detasarii de la Ministerul de Interne pentru cinci politisti judiciari, dar Ministerul nu a raspuns.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Dimineata am avut o discutie cu doamna procuror in care i-am spus din ce considerente ministrul de Interne nu a mai semnat pentru detasarea unor politisti cu atributii de politie judiciara catre nicio structura de Parchet, insa nu e o abordare doar in privinta institutiei pe care o reprezinta. Aveam detasati la DNA 245 de politisti, amintesc ca este o hotarare de Guvern prin care in responsabilitatea ministerului de Interne este si detasarea unui numar de 40 de politisti. Reiese foarte clar ca noi suntem peste angajamentul asumat. Sunt 245 de politisti care lucreaza si sprijina aceasta institutie. Unii cauta mereu justificari si rezolvari la altii, noi cautam sa ne rezolvam problemele la noi in institutie. Asta a fost discutia si nu cred ca m-a vazut cineva pe mine iesind public si spunand ca am o problema institutionala si consider ca rezolvarea problemei ar consta in detasarea unor oameni la alte institutii", a spus ministrul de Interne la Antena 3.

"Fiecare procuror are 70-80 de dosare si fiecare procuror e ajutat de doi politisti. Unora dintre politisti le expira detasarea si am facut cereri de prelungire. Am facut pentru cinci politisti si de obicei acestea se semnau dupa o saptamana. Avem cereri din august si nu am primit raspuns. Am avut o discutie cu doamna ministru. Inteleg ca au fost multe pensionari din sistem si trebuie sa isi prioritizeze activitatea. Nu cred ca cinci oameni influenteaza activitatea Ministerului de Interne", declarase Laura Codruta Kovesi anterior, la Europa FM.