Un motociclist din judetul Arad a fost amendat, miercuri, cu 3.400 de lei si a ramas fara permis de conducere pentru 90 de zile, dupa ce a fost surprins de camere de supraveghere cum se strecoara cu viteza printre barierele coborate la trecerea peste calea ferata, evitand un tren care a trecut dupa cateva secunde, informeaza News.ro.

Motociclist in fata trenuluiFoto: Captura YouTube

De asemenea, pe imagini (dupa minutul 3.25) se vede cum tanarul ii arata un gest obscen mecanicului de locomotiva.

Barbatul aflat pe o motocicleta a fost filmat de camere de supraveghere amplasate la iesirea din Arad spre localitatea Horia cum trece ilegal peste calea ferata, depasind o coloana de vehicule si strecurandu-se printre barierele coborate.

Motociclistul a reusit la limita sa evite impactul cu locomotiva unui tren de marfa care a trecut dupa numai cateva secunde. Dupa ce a trecut, tanarul s-a intors langa calea ferata pentru a face cu mana un gest obscen catre mecanicul de locomotiva.

Imaginile au fost surprinse vineri, iar dupa analizarea acestora, politistii l-au identificat pe conducatorul motocicletei si l-au sanctionat miercuri dimineata.

Aradeanul are 26 de ani si este din localitatea Horia, catre care se indrepta in momentul comiterii faptei.

"Barbatul a fost sanctionat conform OUG 195 cu 2.900 de lei, dar si pentru semne obsecene cu 500 lei, conform Legii 61/1991", a declarat, pentru News.ro, purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Arad, Claudia Iuga.