Mai multe strazi si gospodarii din municipiul Barlad au fost inundate, joi seara, iar numerosi copaci au fost doborati in urma unei furtuni puternice. Vantul a smuls si acoperisul unui bloc, proiectandu-l peste o masina, potrivit news.ro.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Vaslui, trei gospodarii de pe strada Sahia au fost inundate, echipajele de pompieri intervenind pentru evacuarea apei din curti. De asemenea, mai multe strazi din oras au fost acoperite cu apa in urma ploii torentiale cu grindina, in unele zone nivelul apei fiind de cateva zeci de centimetri.

Vantul puternic a luat o parte din acoperisul unui bloc, bucati mari de sarpanta cazand peste o masina pe care au avariat-o. Totodata, mai multi copaci au fost doborati pe strazile Carpati, Lirei, Dornelor si in zonele White House si Scoala nr. 2 Barlad.

"In prezent se actioneaza la indepartarea acelui acoperis, o parte din el cazand peste o masina, care a fost avariata. De asemenea, un echipaj al IJSU intervine la indepartarea unui copac smuls din radacini si care a cazut peste un imobil. Pe strada Sahia, au fost aduse motopompe pentru evacuarea apei din curtile locatarilor", a declarat, joi, prefectul judetului Vaslui, Eduard Popica.

Pe langa pompieri, mai multe echipaje de la Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Barlad intervin pentru curatarea strazilor din oras.