Suspectul retinut astazi de DIICOT sub acuzatia de terorism era monitorizat de circa doi ani, dar autoritatile nu au facut nicio mutare pana acum in privinta lui “din ratiuni tactice”, a declarat seful Directiei, Daniel Horodniceanu.

Daniel HorodniceanuFoto: Mediafax

In astfel de dosare exista un grad de sensibilitate foarte mare, a spus Horodniceanu, adaugand ca barbatul a fost monitorizat pana cand a incercat diseminarea informatiilor pe care le obtinuse.

“A reusit sa stranga informatii pentru disemin area acestora catre organizatii teroriste din Uniunea Europeana”, a precizat el.

"Aceste feluri de cazuri le monitorizam si le tinem sub control", a spus procurorul sef al parchetului anti-terorist.

“Stim ce intentiona sa atace”, a declarat el, fara a preciza insa tinta.

Potrivit lui Horodniceanu, suspectul risca 15 ani de inchisoare pentru acuzatia de terorism, pedeapsa putand creste pana la 20 de ani in caz de contopire si cu eventuale alte pedepse primite pentru alte acuzatii.

DIICOT Pitesti a facut trei perchezitii in Arges intr-undosar de terorism, suspectul "Ibrahim", cetatean roman fiind acuzat ca a fost in zona unui obiectiv militarromanesc pentru a culege informatii cu scopul de a fi puse la dispozitia unei "entitati salafiste si projihadiste" din alt stat UE.

Barbatul a fost retinut joi de procurori.