Luni demareaza inscrierile la gradinita

de G.S.     HotNews.ro
Luni, 22 mai 2017, 7:36 Actualitate | Esenţial

Copii la gradinita
Foto: Primaria sector 1
Inscrierile la gradinita vor incepe luni, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei Nationale, transmite Agerpres.

Potrivit MEN, ocuparea locurilor libere, dupa finalizarea procesului de reinscriere, se va face, de regula, in ordinea descrescatoare a grupelor de varsta, respectiv: grupa mare (copii de 5 ani), grupa mijlocie (copii de 4 ani) si grupa mica (copii de 3 ani). 

In limita locurilor disponibile, pot fi inscrisi in grupa mica si copii cu varsta cuprinsa intre 2 si 3 ani. 

In situatia in care, intr-o unitate de invatamant, numarul cererilor de inscriere este mai mare decat numarul locurilor libere, repartizarea copiilor se va face in ordinea descrescatoare a numarului de criterii generale de departajare cumulate de catre fiecare copil. 

Pentru asigurarea transparentei procesului de reinscriere/inscriere, conducerile unitatilor de invatamant prescolar vor afisa, la vedere, pentru toti cei interesati, urmatoarele informatii: capacitatea institutiei (numar de copii pentru care a fost proiectata), numarul de locuri aprobat prin planul de scolarizare pentru anul scolar 2017 - 2018 (pe grupe de varsta: mica, mijlocie, mare), criteriile generale si criteriile specifice pentru inscrierea copiilor, numarul de copii reinscrisi/inscrisi zilnic (in perioada stabilita) din totalul disponibil. 

Criteriile specifice de departajare, elaborate de fiecare unitate de invatamant prescolar, aprobate de Consiliul de administratie al acesteia si avizate de consilierul juridic al Inspectoratului scolar Judetean/al municipiului Bucuresti pana la data de 19 mai, nu pot fi discriminatorii si nu pot include liste de preinscrieri. 

Criteriile specifice de departajare vor fi aplicate doar dupa epuizarea criteriilor generale.


Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

488 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version