"Marsul pentru Europa" este programat sambata in Bucuresti, dar si in alte orase europene, cu ocazia implinirii a 60 de ani de la formarea Uniunii Europene, anunta News.ro. Manifestantii se vor intalni in Piata Victoriei, incepand cu ora 12:00, unde vor sa elibereze 300 de baloane cu heliu, apoi vor porni in mars spre Piata Universitatii.

Mars pentru EuropaFoto: Facebook / Coruptia Ucide

"Timp de 60 de ani, Comunitatea Europena si apoi Uniunea Europeana au contribuit la asigurarea pacii in Europa, a prosperitatii si progresului. Pentru cei care cred intr-o Europa puternica, unita si democratica, este timpul sa se ridice in picioare. Impotriva nationalismului si populismului. Pentru o Europa a unitatii impotriva diviziunilor si zidurilor din uniune. Pentru o Europa unita, care isi respecta angajamentele de pace, libertate, securitate, prosperitate. Pentru o Europa a solidaritatii si responsabilitatii comune. Pentru o Europa care protejeaza interesele si valorile europene in lume. Pentru o Europa a democratiei, care ofera cetatenilor europeni forta. Pentru o Europa a sperantei, impotriva unei Europe a fricii. Pentru un plan de relansare si desavarsirie a unitatii politice europeane", se arata pe pagina de Facebook a evenimentului.

Manifestantii se vor intalni in Piata Victoriei la ora 12:00, urmand ca la 14:30 sa elibereze 300 de baloane cu heliu in acelasi timp cu participantii din celelalte orase europene, iar dupa ora 15:00, acestia vor pleca in mars spre Piata Universitatii si retur.

In timpul marsului, 20 de voluntari vor purta steagul Uniunii Europene.

Evenimentul este organizat de Platforma Actiunea Civica a Tinerilor (PACT) si comunitatea "Coruptia ucide" in colaborare cu organizatia europeana "We are Europe".