Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a spus duminica seara la Romania TV ca "intinde o mana presedintelui ca sa ajungem la o intelegere care sa calmeze situatia", printr-o scrisoare deschisa pe care i-o va transmite sefului statului lui dimineata. El a facut la randul sau apel la calm, dupa care a avertizat ca oamenii din Piata Victoriei nu sunt singurii care au simti civic: cei de la Cotroceni au simt civic, nu i-a chemat "nimeni", sunt manifestatii "organizate spontan in pofida eforturilor mele si ale lui Liviu". El a spus ca discutiile pe care si le doreste trebuie sa faca referire la "abuzuri tot mai mari, institutii care sunt chemate sa combata coruptia sunt la randul lor corupte (...)".

Calin Popescu Tariceanu, la Romania TV:

  • Eu ma asteptam ca odata cu abrogarea OUG demonstratiile sa se incheie, sa lasam loc dezbaterii in Parlament, in cadru democratic.
  • Observ cu mare ingrijorare continuarea demonstratiilor si chiar escaladarea lor. Fac apel la cumpatare pentru toti cei care demonstreaza, pentru ca lucrurile sa nu scape de sub control.
  • Fiecare lider ar trebui sa se adreseze propriilor simpatizanti. Cea mai mare responsabilitate revine presedintelui, caruia am decis sa ii adresez o scrisoare deschisa pe care o voi publica maine dimineata, prin care ii cer sa faca apel la calm si sa trecem la dialog. Numai reasezarea tuturor celor interesati de viitorul Romaniei la aceeasi masa poate detensiona situatia.
  • Cred ca Presedintele trebuie sa accepte rezultatul votului. Sigur ca rezultatul nu e cel pe care si l-ar fi dorit, dar asa e in toate tarile, majoritatea trebuie sa aiba ultimul cuvant in formarea guvernului. Imi doresc ca presedintele sa treaca peste resentimente si sa inteleaga ca interesul national e mai presus de orgoliile si ambitiile personale.
  • Tocmai pentru ca vad o lipsa de reactie a presedintelui am hotarat sa fac acest apel catre domnia sa, sa arat disponibilitatea noastra, ii voi solicita sa faca un gest similar, numai asa putem pune capat acestei crize politice pe care Romania o traverseaza.
  • Intind o mana presedintelui ca sa ajungem la o intelegere care sa calmeze situatia.
  • Motivul care a inflamat opinia publica - justificat sau nu, vom vedea, cred ca era justificat dar am luat decizia politica de abrogare - a disparut. Si atunci sigur e nevoie si de un gest din partea noastra de a restabili normalitatea.
  • Regret ca aceasta dezinformare uriasa s-a petrecut. Majoritatea covarsitoare a celor care protesteaza probabil au fost indusi in eroare.
  • Azi am facut o postare pe Facebook in care am spus ca nu trebuie sa-si imagineze acesti oameni ca au monopolul civismului si activismului civic stradal. Sunt si altii - nu i-a chemat nimeni pie cei care au mers la Cotroceni. Au fost manifestatii organizate spontan in pofida eforturilor mele si ale lui Liviu. (...) Acesti oameni au si ei atitudine civica, sunt si ei nemultumiti.
  • Din acest motiv, pentru ca lucrurile sa nu aiba amplitudine, eu propun un apel sa ne asezam la masa dialogului.
  • (...) abuzuri tot mai mari, institutii care sunt chemate sa combata coruptia sunt la randul lor corupte si chemate sa lupte impotriva adversarilor. Institutiile sa lucreze in interesul cetateanului - asta e discutia pe care mi-o doresc. (...) fara aceasta perdea de fum numita lupta anticoruptie.