Valentin Jucan, membru al Consiliului National al Audiovizualului (CNA), relateaza pe Facebook o scena din sedinta Consiliului desfasurata joi, spunand ca un alt membru, Radu Calin Cristea i-a descris pe la autorii raportului privind Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) drept "niste comunisti".

Radu Calin Cristea (foto arhiva)Foto: AGERPRES

"<> sunt cei care au redactat raportul privind Mecanismul de Cooperare si Verificare - M.C.V. Aceasta afirmatie a fost sustinuta in sedinta de astazi a C.N.A., de catre Radu Calin Cristea, dupa ce am solicitat prelungirea protocolului de colaborare pe care C.N.A. il are cu Consiliul Superior al Magistraturii - C.S.M., protocol care a expirat in noiembrie 2016.

Radu Calin Cristea, membru C.N.A., considera ca o colaborare intre C.N.A. si C.S.M., in sensul analizarii cu celeritate a reclamatiilor transmise de C.S.M., este de natura "a favoriza" C.S.M. "Nu ne dau ei noua ordine pe cine sa sanctionam", adauga Cristea.

De fapt, nicio sesizare transmisa de C.S.M. nu are o astfel de forma imperativa. Fiecare sesizare venita de la acest for este analizata exclusiv din punct de vedere al legii audiovizualului iar decizia apartine exclusiv C.N.A.-ului.

Ceea ce se incearca acum, prin aceasta atitudine, este ducerea in derizoriu a modului in care C.N.A. TREBUIE sa aplicea legea atunci cand se confirma atacurile din media la adresa justitiei", scrie Valentin Jucan pe Facebook.