Pompierii argeseni au intervenit, in ultimele 24 de ore, pentru stingerea a sapte incendii de vegetatie, unul dintre ele, produs in comuna Cotmeana, extinzandu-se pe terenurile a noua proprietari, a anuntat marti Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Arges, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al ISU Arges, pentru stingerea incendiului de la Cotmeana au intervenit doua autospeciale cu apa si spuma de la Detasamentul de Pompieri Pitesti. Focul a afectat suprafete cuprinse intre 1.500 si 5.000 de metri patrati de pe cele noua proprietati, flacarile distrugand o casa nelocuita, un fanar si 100 de pruni.

O livada a fost afectata de incendiu si in comuna Vedea, unde au ars 15 pruni si 10 salcii, iar la Schitu Golesti focul a cuprins peste 3 hectare de vegetatie uscata si lastaris.

Pompierii au mai intervenit in comunele Arefu si Uda, pentru stingerea unor incendii de vegetatie uscata ce riscau sa se extinda la padurile din apropiere, precum si la doua incendii de vegetatie produse in vecinatatea autostrazii A1