Normele de aplicare a Legii privind exercitarea profesiei de bona, puse in dezbatere publica

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 29 decembrie 2016, 20:35 Actualitate | Esenţial

Ministerul Muncii anunta, joi, ca a pus in dezbatere publica normele de aplicare a Legii privind exercitarea profesiei de bona, care propune un model de asigurare a serviciilor de ingrijire, supraveghere si educatie a copilului, informeaza News.ro.

Proiectul de act normativ reglementeaza procedura de recunoastere a calificarilor in vederea exercitarii profesiei de bona, institutiile care elibereaza documentele necesare obtinerii acestui drept, aspectele referitoare la asigurarea calitatii serviciilor exercitate de bona, modelul planului de activitati, precum si modelul contractului de prestari servicii.

Documentul pus in dezbatere publica propune un model de asigurare a serviciilor de ingrijire si supraveghere a copilului pe timpul zilei, respectiv servicii instructiv-educative prin care se asigura ingrijirea, cresterea, protectia, educatia si invatarea copilului, folosind metode variate si alternative de educare si supraveghere, precizeaza reprezentantii Ministerului Muncii.

"Serviciile de ingrijire si supraveghere a copilului pe timpul zilei pot fi prestate in baza unui contract individual de munca incheiat intre bona si o persoana juridica acreditata ca furnizor de servicii sociale sau in baza unui contract de prestari de servicii incheiat intre bona si o persoana fizica autorizata, acreditata ca furnizor de servicii sociale. Contractul individual de munca si contractul de prestari de servicii prevad, in anexa, ca parte integranta din contract, planul de activitati. Acest plan trebuie sa se elaboreze de comun acord cu reprezentantul legal al copilului, in functie de numarul de copii/categoria de varsta a copilului/copiilor, de nevoile individuale ale fiecaruia, ale familiei acestuia", potrivit proiectului.

Documentul mai prevede ca planul de activitati se va revizui anual sau ori de cate ori este nevoie, in functie de progresul copilului, nevoile individualizate ale acestuia, programul reprezentantului legal.

"Serviciul public de asistenta sociala are obligatia sa asigure reprezentantilor copilului, la cerere, in mod gratuit, consiliere in vederea elaborarii planului de activitati. Pentru cetatenii altor state membre, furnizorul de servicii sociale incheie contractul individual de munca in baza atestatului de recunoastere a calificarilor/dreptului de exercitare a profesiei de bona in Romania, document care se elibereaza de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice in calitate de autoritate competenta, pentru profesia de bona", mai arata Ministerul Muncii.

Propunerile cu privire la Normele de aplicare a Legii nr. 167/2014 privind exercitarea profesiei de bona pot fi transmise la adresa de e-mail dezbateri@mmuncii.ro pana in 6 ianuarie 2017.​MASA ROTUNDA Ce fac si ce ar putea sa faca bancile pentru economie si companii? Economistii sefi ai primelor 3 banci comerciale, in dialog cu cititorii  HotNews.ro, luni, de la ora 9:00

Am vazut saptamana trecuta ca Institutul de Statistica a anuntat o crestere economica record - insa analistii si economistii, ne anuntam ca de fapt lucrurile nu sunt chiar atat de roz. Este economia bine finantata in acest moment? Se fac investitii private? Dar publice? Cum pot ajuta bancile mai mult economia, statul si companiile private? La toate aceste intrebari vor raspune Horia Braun, economistul sef al BCR, alaturi de Florian Libocor (economistul sef al BRD-GSG) si de Andrei Radulescu (economist sef al BT) in cadrul mesei rotunde care va avea loc, luni, 20 noiembrie, incepand cu ora 9:00.

341 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Mare prostie (Joi, 29 decembrie 2016, 21:08)

    aniod [utilizator]

    Ca mama, iti cere cineva dovada calificarii?
    Doamne fereste! Plan de activitati si acasa! La 1-2 ani? Ca mai tarziu ii baga la prescolari, nu-i lasa sa se joace ca sa ramana normali. Dorinta de supra control, de robotizare a intregii populatii.


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică