Ministrul de Externe Lazar Comanescu i-a scris, luni seara, omologului sau rus Serghei Lavrov in legatura cu asasinarea la Ankara a ambasadorului Rusiei in Turcia, Andrei Karlov, Comanescu exprimandu-si solidaritatea cu poporul rus si condamnand atacul terorist.

Lazar ComanescuFoto: MAE

"In mesajul ministrului roman se subliniaza condamnarea cu fermitate de catre Romania a acestui act abominabil indreptat impotriva unui ambasador si importanta eforturilor pentru combaterea actelor teroriste si aducerea in fata justitiei a celor vinovati. Ministrul Lazar Comanescu a adresat, de asemenea, condoleante familiei victimei si a exprimat solidaritatea cu poporul rus in aceste momente dificile", informeaza Ministerul Afacerilor Externe, citat de News.ro.

Ambasadorul Rusiei, Andrei Karlov, a decedat luni seara la spitalul turc Guven, dupa ce a fost impuscat de un atacator armat intr-o galerie de arta din metropola Ankara. Intre timp, autoritatile turce au anuntat ca atacatorul a fost ucis in urma unui schimb de focuri cu fortele speciale, transmite Reuters.

Miniterul de Externe al Rusiei a anuntat ca tine legatura cu autoritatile turce cu privire la atacul armat din Ankara.

Expozitia era organizata chiar de angajatii ambasadei ruse in incinta unui centru cultural din Ankara. Se pare ca prezenta ambasadorului la expozitie a fost anuntata in urma cu o saptamana, iar autoritatile suspecteaza ca atacul armat este unul premeditat.

Ambasadorul Andrei Karlov nu era insotit de un bodyguard la asmenea evenimente publice.

Martorii prezenti la expozitie sustin ca atacatorul a tras initial un foc in aer, iar apoi l-a impuscat in spate pe ambasador.

Suspectul a mai tras un foc de arma in ambasadorul rus, dupa ce invitatii au inceput sa fuga din galeria de arta din Ankara.

Se pare ca atacatorul a strigat "nu voi pleca de aici viu, asa ca nu va apropiati de mine".