Insulele Kiribati, din Oceanul Pacific, sunt primele care au intrat in 2008, urmatorii locuitori care au intampinat noul an fiind cei din Noua Zeelanda, la ora 13 (ora Romaniei).

Insulele Kiribati sunt formate dintr-un amestec de 32 de atoli si insulite de corali in care locuiesc aproximativ 85.000 de persoane.

Kiribati, care se afla la jumatatea distantei dintre Hawaii si Australia, este chiar pe meridian, astfel incat a fost luata ca punct de referinta pentru calcularea fusului orar.

Oficialii au desfasurat o campanie intensa de popularizare a "Insulei Mileniului", aflata in centrul luptei impotriva incalzirii globale.

La ora 13 (ora Romaniei), au intrat in noul an si locuitorii din Noua Zeelanda, localnicii si turistii asistand la focuri de artificii spectaculoase in Auckland si in alte mari orase.

Politia neo-zeelandeza a luat masuri speciale de securitate in timpul spectacolelor care au insotit trecerea in noul an.

Pentru a intampina anul 2008, chinezii au asistat la un spectacol de muzica clasica in noul Teatru National din Beijing. Presedintele chinez s-a adresat natiunii cu o ora inaintea trecerii in Noul An.

Peste un milion de persoane au participat la un spectaculos foc de artificii la Sydney (Australia), iar sute de mii de oameni au intampinat Anul Nou in pietele marilor orase din Coreea de Sud si Japonia.

Una dintre cele mai spectaculoase petreceri va avea loc in Times Square, din New York, unde peste un milion de persoane vor asista la caderea traditionalului glob de cristal.

Iata imagini cu spectaculosul foc de artificii organizat in portul din Sydney.