Grupul pentru Dialog Social a anuntat ca ii acorda premiul pe 2007 politologului Vladimir Tismaneanu pentru efortul depus in elaborarea raportului final privind analiza dictaturii comuniste in Romania. In comunicatul GDS se arata ca raportul creeaza premisele unei dezbateri nationale autentice, fiind considerat “un document reper, indispensabil unei confruntari oneste si lipsite de inhibitii cu trecutul traumatic reprezentat de dictatura comunista”.

In viziunea GDS, raportul Tismaneanu poate fi privit ca un pas important in condamnarea internationala a crimelor comunismului. Raportul final a fost lansat in noiembrie, fiind varianta extinsa a documentului care a stat la baza actiunii presedintelui Traian Basescu de condamnare oficiala a comunismului. In 18 decembrie 2006, seful statului a prezentat concluziile raportului in Parlament.

Vladimir Tismaneanu va fi si invitatul “Discutiei Saptamanii”. Programul va fi transmis duminica, 30 decembrie, la BBC incepand cu orele 14.00 si in reluare la orele 18 00, pe frecventele 88 FM Bucureşti, 93.9FM la Timişoara, 88.4FM la Sibiu, 96.9FM la Constanţa si 97,2FM la Constanţa. Continutul disctuiei va fi publicat duminica si pe site-ul Hotnews. Emisiunea este realizata de Dan Tapalaga, jurnalist la HotNews.ro.