Guvernul analizeaza atacarea la Curtea Constitutionala a Legii privind eliminarea a 102 de taxe nefiscale, initiata de social-democrati, avand in vedere ca, pe langa efectul bugetar pe care-l genereaza, actul normativ are impact si asupra altor legi, a declarat, miercuri, premierul Dacian Ciolos, citat de Agerpres.

Dacian CiolosFoto: Guvernul Romaniei

'Analizam sa vedem in ce masura e cazul sa o atacam la Curte (Curtea Constitutionala - n.r.) sau daca putem clarifica cu Parlamentul. A fost un vot destul de consistent pentru sustinerea acestei legi, dar ea are niste consecinte, nu doar bugetare. Ma rog, alea se pot reflecta in bugetul anului viitor, si cred ca aici e constient orice partid politic care vrea sa fie la guvernare ca trebuie sa tina cont de lucrurile acestea in bugetul de anul viitor, dar mai sunt si cateva chestiuni juridice, legislative, de clarificat, pentru ca aceasta lege are un impact si asupra altor legi si aici trebuie sa clarificam niste lucruri', a explicat Dacian Ciolos.

Premierul a facut aceasta precizare, la solicitarea jurnalistilor, dupa dezbaterea 'Romania: oportunitati de investitii intr-o economie globala plina de provocari'.

Marti, Camera Deputatilor a adoptat proiectul de lege initiat de liderul PSD, Liviu Dragnea, care prevede eliminarea a peste 100 de taxe nefiscale, mentinand si eliminarea taxei radio-tv.