Aproape 700 de locuinte din judetul Galati au fost inundate in urma ploilor torentiale din ultimele zile, 1200 de persoane din patru comune fiind evacuate, iar portiunea din Drumul National 25 cuprinsa intre Vames si Tudor Vladimirescu este inca inchisa din cauza inundatiilor, arata cel mai recent bilant centralizat de autoritati, potrivit Mediafax.

Inundatii in Pechea, GalatiFoto: Captura Facebook

"In urma avertizarilor hidrologice si meteorologice care au fost in judetul Galati, un numar de 22 de unitati administrativ-teritoriale au fost afectate de inundatii, 700 de locuinte au fost inundate, peste 1.900 de curti si gradini afectate, din comunele Pechea, Cuza Voda, Slobozia Conachi, Schela. Au fost afectate, de asemenea, drumuri judetene si drumuri nationale. La ora actuala, DN 25, in dreptul sectorului de drum Vames-Tudor Vladimirescu, este in continuare blocat. Se intervine pentru remedierea problemelor si a situatiei generate de fenomenele meteo periculoase si de inundatii cu efective si forte ale ISU Galati. A fost solicitat si sprijin. Actioneaza la ora actuala alte inspectorate: ISU Ialomita, Calarasi, Braila, Tulcea si ISU Bucuresti-Ilfov. Acestea actioneaza cu motopompe de mica si mare capacitate, pentru evacuarea apei din curtile oamenilor si din casele inundate", a declarat Catalin Sion, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta din Galati.

Cele 1.200 de persoane evacuate sunt din comunele Pechea, Cuza Voda, Slobozia Conachi si Schela. Acestea s-au mutat, deocamdata, la rude, iar 44 de oameni au fost cazati la institutiile din subordinea primariilor, in sali de sport si la caminul cultural.

Autoritatile locale si judetene din Galati vor intocmi o evaluare a pagubelor.

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, a anuntat joi ca 27.000 de conserve si 18.000 litri de apa de la Rezervele de Stat vor fi trimise ca ajutoare catre sinistrati din judetul Galati, care nu s-au putut intoarce inca la locuinte din cauza inundatiilor, alte 21 de tone de combustibil fiind alocate pentru evacuarea apei.