Politistii din cadrul Garzii de Coasta au depistat, in apropierea granitei, 17 cetateni sirieni care intentionau sambata dimineata sa intre ilegal in Romania din Bulgaria, pe jos, pe la frontiera verde. Tot astazi, au fost decoperiti in judetul timisoara patru libanezi si un algerian care voiau sa traca in tara noastra dinspre Serbia.

Politistii de frontiera au retinut grupul format din 17 persoane, 11 adulti si 6 copii, care ulterior a fost condus la sediul S.P.F. Ostrov pentru cercetari, informeaza Politia de Frontiera.

In urma primelor verificari, persoanele in cauza au declarat ca sunt cetateni sirieni si intentionau sa ajunga intr-un stat din vestul Europei.

La finalizarea verificarilor specifice, vor fi intreprinse demersurile necesare pentru punerea in aplicare a protocolului roman-bulgar, in vederea predarii cetatenilor sirieni catre autoritatile bulgare.

Tot sambata angajatii Politiei de Frontiera Lunga - I.T.P.F. Timisoara, in cooperare cu forte ale jandarmilor, au depistat cinci migranti care intentionau sa intre ilegal in Romania, pe jos, pe la frontiera verde.

In data de 01.10.2016, in jurul orei 02.20, operatorul autospecialei cu termoviziune din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Lunga a observat un grup de persoane care se deplasa pe jos, pe camp, dinspre frontiera spre interiorul tarii.

Imediat, mai multe patrule de interventie si supraveghere a frontierei de stat, impreuna cu jandarmi din cadrul I.J.J. Timisoara si Gruparea de Jandarmi Mobila Timisoara au intervenit, grupul fiind interceptat in apropierea frontierei, pe directia localitatii Teremia Mare, se arata intr-un comunicat al Politiei de frontiera.

Grupul de persoane a fost preluat si transportat la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Lunga, in vederea cercetarilor. Din primele verificari s-a stabilit ca sunt cinci persoane de sex masculin, patru de origine libaneza si un algerian, cu varste cuprinse intre 20 si 35 de ani. Acestia au declarat ca au trecut ilegal frontiera din Serbia cu intentia de a ajunge intr-un stat din vestul Europei, mai tranmsite sursa citata.