Casa Majestatii Sale a luat cunostinta cu dezamagire de afirmatiile si speculatiile aparute in cateva publicatii, legate de starea de sanatate a Regelui Mihai I si atesta ca declaratiile Protosinghelul Caliopie sunt neadevarate, se arata intr-un comunicat de presa citat de agentia Mediafax.

Regele Mihai (foto arhiva)Foto: casa-regala.blogspot.ro

La Palatul Episcopal din Curtea de Arges, Principele Radu a raspuns la o intrebare legata de sanatatea Majestatii Sale, spunand ca Regele este intr-o stare de fragilitate care, datorita varstei si diagnosticelor Majestatii Sale, se accentueaza. Orice alte afirmatii, speculatii sau supozitii sunt neadevarate, se arata in comunicatul transmis de Casa Regala.

"Majestatea Sa are actualmente o stare de sanatate stabila. Regele este intr-un moment de mare durere sufleteasca, dar se afla inconjurat de dragostea si respectul tuturor si este ingrijit cu impecabil profesionalism de medicii curanti. Orice schimbare in starea de sanatate a Regelui Mihai va fi obiectul unui buletin de sanatate transmis public, asa cum Biroul de Presa a facut de fiecare data. Familia Regala si romanii continua sa se gaseasca, in aceste zile, in doliu dupa pierderea Reginei Ana.", au declarat reprezentantii Casei Regale.

Protosinghelul Caliopie, responsabilul pentru Catedrala Regala de la Curtea Arges, a vorbit, intr-un interviu pentru presa locala, despre scenariul inmormantarii regelui Mihai, precizand ca principele Radu Duda i-a transmis ca starea de sanatate a fostului suveran este intr-o continua degradare.

Responsabilul pentru constructii si probleme de patrimoniu in cadrul Arhiepiscopiei Argesului si Muscelului a declarat, pentru Jurnalul de Arges, ca inca din toamna anului trecut s-au facut scenarii pentru inmormantarea unui membru marcant al Casei Regale, toata lumea crezand ca este vorba de rege.

"Va spun sincer ca un scenariu am facut pentru unul din membrii marcanti ai Casei Regale, fie regele, fie regina. Dupa semnalele date, noi am crezut ca acest scenariu se va adresa regelui. S-a intamplat cum stiti. Am facut anumite scenarii inca din toamna anului trecut", a declarant Caliopie.

Protosinghelul Ichim Caliopie a mai afirmat ca principele Radu Duda i-a transmis ca starea de sanatate a regelui Mihai este intr-o continua degradare, existand posibilitatea ca acesta sa moara pana la sfarsitul acestui an sau pana la inceputul anului viitor. Acest lucru, mai spune reprezentantul Arhiescopiei Argesului si Muscelului, poate fi intuit si prin prisma faptului ca regele nu a putut participa la inmormantarea reginei Ana.

"Am vorbit chiar eu personal cu principele Radu care mi-a explicat ca starea de sanatate a regelui este intr-o continua degradare. Adica posibilitatile fizice scad pe zi ce trece. El nu poate sa estimeze in mod concret, pentru ca nu poate sa o faca, cand va fi acest deznodamant. Dar semnalele nu sunt pozitive asa incat, din nefericire, anul acesta poate sa se incheie si cu celalalt eveniment. Daca nu anul acesta, atunci poate la inceputul anului urmator. Nu stim exact. Pana la urma, noi credem in Dumnezeu si Dumnezeu este cel care hotaraste. Este si de intuit treaba asta, avand in vedere ca regele nu a putut sa participe la evenimentul major, ultim din viata femeii iubite si a mamei copiilor lui. Am convingerea ca daca ar fi putut cu adevarat sa participe la acest eveniment, cu siguranta Regele Mihai participa", a mai spus Caliopie.