Raportul preliminar realizat de Corpul de Control al Ministerului de Interne in legatura cu accidentul produs de ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, indica "lipsa de profesionalism si superficialitate evidenta" a politistilor "in modul de interventie si raportare a acestui eveniment", se arata intr-un comunicat postat pe pagina MIRA.

Comunicatul precizeaza ca "au fost audiati politistii care au preluat apelul de urgenta si care au transmis si dirijat echipajul rutier la locul semnalat al accidentului, membrii echipajului care s-a deplasat la eveniment si a fost audiata inregistrarea la 112, care semnala evenimentul rutier".

Potrivit raportului preliminar realizat de anchetatori, apelul a fost facut la 112 la ora 14.35 fiind semnalat un accident in care a fost lovita o femeie, insa echipajul de politie trimis la locul evenimentului raporteaza ca evenimentul nu se confirma.

Apelul a fost trimis la un echipaj ce se afla in zona unde a fost sesizat evenimentul la ora 14.39, insa politistii rutieri care se deplaseaza in zona "nu localizeaza locul unde a avut loc accidentul, chiar daca din sesizare rezulta foarte bine locul accidentului".

Comunicatul precizeaza ca "echipajul alimenteaza de la o benzinarie si revine in aceeasi zona, nici de data aceasta nesemnaland autoturismele implicate in accident", echipajul comunicand "dispeceratului ca evenimentul nu se confirma".

Corpul de Control al MIRA afirma ca "din acest moment nu au mai fost initiate nici un fel de verificari pana luni 17 decembrie, cand evenimentul este declarat de catre domnul Ludovic Orban", in jurul orei 19.30.

"Pana luni 17 decembrie, nu au existat probe privind implicarea in accident a domnului Ludovic Orban, singurele indicii fiind semnalarile facute la Politia Rutiera de catre jurnalistii unui cotidian central", se afirma in comunicat, care precizeaza ca "la momentul declararii accidentului, acesta a fost descris de catre ambii conducatori auto implicati ca un accident rutier fara victime, ca o tamponare".

MIRA anunta si realizarea unui raport final al Corpului de Control in acest caz, care va atrage dispunerea de sanctiuni in consecinta.