Un baiat in varsta de 14 ani a fost gasit, luni, inecat in Lacul Morii din Capitala, sora acestuia, in varsta de 16 ani, fiind si ea scosa din apa in stare de inconstienta si transportata la Spitalul Grigore Alexandrescu, informeaza Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti-Ilfov, potrivit Mediafax.

Salvatorii din cadrul SMURD Bucuresti au fost sesizati luni, in jurul orei 19.00, prin numarul de urgenta 112, cu privire la faptul ca trupul unui copil se afla in Lacul Morii, posibil inecat, anunta ISU Bucuresti-Ilfov.

Urmare a apelului, paramedicii SMURD ajunsi la fata locului au reusit sa scoata din apa o tanara de 16 ani, pe care, dupa efectuarea manevrelor de resuscitare, au transportat-o la Spitalul Grigore Alexandrescu, conform declaratiilor oficialilor ISU.

Dupa ce fata a fost transportata la spital, echipele de salvatori s-au retras din zona Lacului Morii, dar au revenit in cateva minute, in urma unui nou apel la 112.

Scafandrii s-au intors si au scos din apa un baiat de 14 ani. Acesta nu a fost resuscitat si a fost declarat decedat de medicul SMURD, precizeaza sursele citate.

Politistii au deschis dosar penal pentru moarte suspecta.