Cum ne-a condus iubitul Laurei Codruta Kovesi la revolutionarul Zoltan Teszari. Ce a facut la Brasov impreuna cu grupul de revolutionari Sirianu-Bendei-Maftei

de Dan Tapalaga, Mihai Ivascu     HotNews.ro
Joi, 26 mai 2016, 12:41 Actualitate | Esenţial


Zoltan Teszari
Abia in ziua cand sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, a reactionat oficial la insinuarile Antenei 3 in legatura cu iubitul ei angajat la RDS-RCS, numele lui Florin Nemes a devenit de interes public. Netul n-a retinut mare lucru despre el. Mircea Badea s-a invartit in jurul paginii de Facebook sperand sa gaseasca un like compromitator, o poza sau orice care ar sugera ca acuzatiile de santaj impotriva lui familiei Voiculescu si Antenei 3 ar fi comandata de iubitul lui Kovesi. O prostie. Orice gazetar curios sa afle cu buna credinta ceva relevant despre Nemes l-ar fi cautat in legatura Zoltan Teszari, patronul ultra-discret de la RDS - RCS. Alaturand cele doua nume, Google devine putin mai generos. In continuare nu ne spune mare lucru despre Nemes, dar aflam ceva foarte interesant despre Teszari.

Cam a treia sau a patra pagina de afisari ne trimite la un document al Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor. E o lista cu revolutionari in care apare un Nemes, altul decat iubitul lui Kovesi, si numele unui Zoltan Teszari. Acesta din urma se dovedeste a fi unul si acelasi cu patronul de la RDS - RCS.Numele revolutionarului Zoltan Teszari contine si cateva date de identificare: domiciliul in Oradea si data nasterii, 14 septembrie 1970. De aici incolo, lucrurile sunt mai clare. Merita lamurit cum a ajuns Teszari revolutionar si ce a facut in 89, cand avea doar 19 ani?

Din documentul afisat aflam doar ca Zoltan Teszari este membru al "Asociatiei 23 decembrie 1989 Metrou Bucuresti" si ca a primit titlul de "Luptator pentru victoria revolutiei Romane" in regimul Constantinescu, cand lotul revolutionarilor s-a marit cu cateva mii de noi certificate.

Numele lui Teszari apare la pozitia 15502 in Anexa la Decretul 37/2000 prin care au fost acordate cateva noi mii de tiluri de Erou Martir si Luptator, publicata in 7 martie 2000 in Monitorul Oficial. De aici incolo mai trebuie gasite detaliile dosarului de revolutionar.

Potrivit documentelor obtinute de HotNews.ro, Zoltan Teszari cere sa i se acorde titlul de luptator la revolutie pe cand ocupa functia de director general la TVS Holding cu sediul in Brasov, undeva inainte de anul 2000, in tot cazul in timpul regimului Constantinescu. In acesti ani, Teszari se afla in plina expansiune. Achizitiona firme de cablu de cartier.

Teszari nu intreprinde personal demersurile, ci il imputerniceste pe Nicolae Samnson sa o faca. Aceasta a fost unul din revolutionarii Brasovului. S-a sinucis in 2011 in timp ce procurorii il anchetau intr-un dosar alaturi de mai multe persoane suspectate de falsificarea unor documente pentru a obtine calitatea de revolutionar.

Dar pentru ce fapte de vitejie obtine Teszari titlul de revolutionar? Din propria declaratie depusa la dosarul de revolutionar, rezulta ca a trait evenimentele la Brasov alaturi de cei care aveau sa-i devina parteneri de afaceri: Ioan Bendei, Gheorghe Maftei si Traian Sirianu.

Vezi aici declaratia olografa a lui Zoltan Teszari


 • "Subsemnatul Teszari Zoltan, domiciliat in Oradea (...) declar urmatoarele: Ma aflam in vizita la fam. Bendei Ioan din Brasov, str. (...), venind din Poiana Brasov unde eram in cantonament sportiv. Am plecat impreuna cu niste prieteni ai d-lui Bendei, pe numele Maftei Gheorghe si Sirianu Traian cu care am plecat in oras cu gandul sa servim ceva la un restaurant dar am schimbat programul datorita evenimentelor ce se desfasurau in centrul orasului. Muncitorii de la avioane impreuna cu localnicii atasati pe drum, am organizat organizat un miting de protest impotriva regimului comunist ceausist. Aici am fost intampinati de scutieri si militari cu tunuri de apa. S-au incercat mai multe dialoguri cu conducederea cons. jud. (n.r. - Consiliul Judetean Brasov) dar au esuat din cauza lui Deogaru care solicita sa parasim zona neconditionat. Din cei care au fost in zona recunosc pe Dinu Costica, Samson Nicolae, Giutu Lucian, Sandu Ion, Bata Adrian si altii. In jurul orei 21:00 se pleaca in grupuri spre intreprinderi pentru informarea acestora si scoaterea sa participe la declansarea grevei generale. In dimineata zilei de 22 Dec. 89 in sediu a intrat grupul de petitionari cu o petitie in care cereau principalele revendicari, iar in timpul discursurilor se anunta pe mass-media fuga lui Ceausescu, dupa care este invadat de catre participanti sediul cons. jud. iar in sala de sedinta se constitutie prima cond. provizorie cu pres. Gen.Florea iar cei prezenti numiti la sugestia lui Vilianu Sergiu, consilieri. Se elibereaza legitimatii de catre Carausu Victor. Mr. Vasiliu solicita oameni pentru o grupa de verificare exterioara a sediului cat si imprejurimile unde se aflau obiective strategice. In data de 24 Dec. 89 dupa moartea lui M.M. Fantcuia si Pauinea si a lui Bata Adrian care ii reprosa Gen. Florea modul dictatorial de conducere, dupa care foarte multi civili au fost escortati din sediul cons. jud. sub pretext ca sau infiltrat teroristi printre ei. Pentru cele relatate de mine se pot consulta registrul din cons. jud. cat si casetele video din acea perioada si  personal pentru complectarea de amanunte."
Altfel spus, cei care aveau sa-i devina parteneri de afaceri - Ioan Bendei, Gheorghe Maftei si Traian Sirianu - sunt amicii cu care se pregatea sa "serveasca ceva la restaurant" chiar inainte de evenimentele din 89. In dosarul sau de revolutionar, gasim urmatoarele declaratii de martor care sustin ca Zoltan Teszari a participat la evenimentele de la Brasov.
 • In perioada de 21- 22 Dec 89 am fost impreuna la diferite activitati stradale, la mitingul din 22 dec 89 in zona consiliului Judetean si Prefectura cu un grup (de) mai multe persoane dintre care i-am cunoscut pe Bendei Ion, Sirianu si Maftei si alti. - Sanda Conseluta (1968, nascuta in Iasi)
 • In perioada 21-22 Dec 89 i-am intalnit pe Bendei care participa la manifestantia de strada din (neinteligibil) cons. Jud. BV prezentandu-mi mai multi cunoscuti printre care Teszari Zoli, Sirian, Maftei ce manifestau impotriva regimului comunist si ceausist riscandu-si viata si libertatea pentru victoria Revolutiei Romane din Dec 89. - Sandu Ion (nascut in Mangalia)
 • Subsemnatul Panga Gheorghe, domiciliat in (neinteligibil) la data de 02.08.46, fiul lui Gheorghe si al Elena, declar pe propria mea raspundere urmatoarele referitoare la d-ul Teszari Zoltan. In perioada 21-22 Dec 89 am fost impreuna la diferite manifestari stradale facand parte din grupul Bendei, Sirianu, Maftei in fata cons. jud. Brasov.
Un alt personaj care-i da o recomandare scrisa lui Teszari pentru a deveni revolutionar este Dorin Lazar Maior, presedintele Blocului National al Revolutionarilor. Maior a fost condamnat definitiv in 2013 la sapte ani cu executare intr-un dosar de santaj dar a fugit din tara. A fost extradat din Dubai in aprilie 2016.

Si George Costin, presedintele  "Asociatiei 23 decembrie 1989 Metrou Bucuresti", unde Teszari figureaza ca revolutionar, a fost condamat la sapte ani de inchisoare in 2013 pentru falsificarea dosarelor de revolutionar. Costin si alti membri ai Asociatiei ar fi luat mita de la revolutionarii care doreau sa-si preschimbe certificatele in baza legii Legea 341/2004.

Atasata la dosarul de revolutionar mai este si o copie dupa buletinul lui Zoltan Teszari, realizat in 95 si valabil pana in 2005. Tot aici gasim si o a treia poza disponibila cu Teszari, care a evitat interviurile, aparitiile publice si nu s-a lasat fotografiat, motiv pentru care exista atat de putine imagini disponibile cu discretul om de afaceri. De notat ca Zoltan Teszari nu figureaza in evidentele SSPR ca si-ar fi preschimbat certificatul de revolutionar in 2004. Prin urmare, in acest moment, Teszari nu mai detine certificatul de luptator la Revolutie. Prefectura Brasov sustine, intr-un comunicat transmis HotNews.ro, ca Zoltan Teszari "nu figureaza in baza de date cu cerere de solicitare drepturi in baza legii 42/1990 sau 341/2004. Si primaria Oradea sustine ca din cei doi Zoltan Teszari care figureaza in baza de date, nici unul nu beneficiaza de scutiri de impozit.

In declaratia olografa, Teszari sustine ca in 89 venise in Brasov din Poiana Brasov unde era "in cantonament sportiv". A facut Judo iar la momentul revolutiei e foarte posibil sa fi fost militar, insa "doar cu numele" dupa cum povesteste Dragos Bolbose, un fost coleg de camera intr-un recent interviu pentru Libertatea:
 • "Teszari a venit la Dinamo in 1989. I-am fost coleg de camera in cantonamente. A fost militar, iar judo facea la categoria 60 de kilograme. Era un copil subtirel, speriat, imi aduc aminte perfect momentul in care l-am cunoscut (...) Dinamo si Steaua ii luau pe cei mai buni sportivi din tara. El facea judo si era un junior de perspectiva. Eu il remarcasem prin concursuri. Asa erau vremurile, se racolau sportivii, stiti bine. Tin minte ca de la Oradea au venit atunci doi juniori. Au facut armata doar cu numele. Erau, de fapt, sportivi. Zoli era junior II, avea 18-19 ani. S-a incorporat prin februarie-martie. (...) Avea de mic simtul orientarii in afaceri. Noi stateam in cantonament noua luni din 12. Si eram la Brasov mai tot timpul acolo. Acolo, veneau polonezii, in parcarea de la Sura Dacilor, ca sa isi vinda marfa. (...) In 1991, s-a lasat de judo si a inceput afacerea cu inghetata. Avea tonete la Oradea, aducea marfa de la unguri. Apoi, s-a mutat in Brasov, cu jocuri mecanice, cu aparate."
Fostul sau coleg de camera sustine ca in toamna anului 1989,  Teszari a iesit vicecampion european la un concurs tinut in Atena. Intrebat in ce relatii se afla cu Marius Vizer, influentul sef al Federatiei Internationale de Judo si oradean de origine, fostul coleg de camera a lui Teszari sustine ca "Nu prea se suporta! Probabil, Vizer a incercat sa-l faca omul lui, dar Zoli a cautat tot timpul sa se rupa, sa fie independent. Fiecare a luat-o pe drumul lui."

Cateva intrebari fara raspuns

Cu doua zile de publicarea acestui articol i-am trimis omululi de afaceri, prin intermediul PR-ului de la RDS-RCS o serie de intrebari, insa pana acum nu am primit raspuns. Redam mai jos intrebarile transmise:
 • De ce v-ati luat titlul de Luptator pentru victoria Revolutiei la zece ani de la evenimentele din 89?
 • De ce nu v-ati preschimbat titlul de revolutionar in 2004? 
 • Ati beneficiat in vreun fel de avantajele economice conferite de acordarea acestui titlu (teren extravilan gratuit, spatiu comercial)? 
 • De ce figurati ca revolutionar membru al "Asociatiei 23 decembrie 1989 Metrou Bucuresti" cand actiunile dvs de revolutionar au avut loc in decembrie 89 la Brasov?
 • De unde ii cunosteati in 89 pe Ioan Bendei, Gheorghe Maftei si Traian Sirianu? Cum ati ajuns in relatii de prietenie cu cei trei?
Cine sunt ceilalti revolutionari din Brasov care au luptat alaturi de  tanarul Teszari?

Gheorghe Maftei si Dumitru Cuibar
Foto: portalulrevolutiei
Gheorghe Maftei. Imediat dupa revolutie, Maftei (67 de ani) a facut parte din Consiliul Municipal Provizoriu de Reprezentare Cetateneasca Brasov. Nu sunt disponibile informatii despre ce a facut inainte de 89.

In fotografia de grup de la reuniunea de 15 ani a membrilor consiliului, Maftei apare alaturi de primarul actual al Brasovului, George Scripcaru. Scripcaru, inscris in cursa electorala ca independent pentru un nou mandat de primar, a fost recent trimis in judecata de procurorii DNA Brasov pentru luare de mita si abuz in serviciu.

La inceputul anului, Gheorghe Maftei a decis intreruperea emisiei televiziunii TVS Brasov, dupa 24 de ani de emisie. Potrivit bzb.ro, angajatii ar fi fost anuntati de Maftei ca postul nu mai poate fi sustinut financiar.

Licenta de emisie a televiziunii brasovene era detinuta de firma Fastpromo SRL, unde Maftei detine 95% din partile sociale, restul fiind detinute de Paraschiv Adrian Silviu.

Realizatorul de emisiunii televizate Radu Moraru a spus intr-un interviu pentru Paginademedia.ro ca, la inceputul anilor 90, a fost colaborator al televiziunii din Brasov, acolo fiind si locul unde l-a intalnit pe Zoltan Teszari.

Despre televiziunea TVS Brasov, in 2013, presa a scris ca a fost cumparata de RCS&RDS, insa acesta informatie s-a dovedit a fi imprecisa. Atunci RCS&RDS a cumparat de fapt o societate de cablu, detinuta de familia Sirianu, care avea acelasi nume ca si televiziunea brasoveana.

Bendei Ioan si Maftei Gheorghe apar si ei pe lista cu noi revolutionari publicata in martie 2000. Numele celor doi apar pe lista unul dupa altul, Bendei la pozitia 14217 si Maftei imediat dupa, amandoi fiind din partea Asociatiei "Brasov Decembrie 1989", spre deosebire de Zoltan Teszari care figureaza din partea "Asociatiei 23 decembrie 1989 Metrou Bucuresti", desi actiunile sale de revolutionar s-ar fi desfasurat la Brasov.

Traian Sirianu. A detinut in nume personal in firma de cablu TVS Brasov (cea unde a lucrat si Teszari), pe care a vandut-o RCS&RDS in 2013. RCS&RDS a radiat firma la sfarsitul lunii februarie a anului curent. Societatea a fost administrata dupa vanzarea catre RDS de catre Bendei Ioan.

Pe 31 iunie 2001, Sirianu preia de la Dusan Csekes doua companii din Slovacia:  Slovakia Cable Company si Digi Slovakia.  De atunci, el a ramas singurul asociat al societatii Slovakia Cable Company, cu o investitie de 200 de mii de coroane - participatia sa in societate ramanand neschimbata. Compania are o cifra de afaceri de peste 25 de milioane de euro, producand anual peste 30 de mii de kilometri de cablu, potrivit datelor prezentate pe site-ul companiei. 

Tot 200 de mii de coroane a investit si in Digi Slovakia, insa acesta s-a retras din companie in noiembrie 2006, cand societatea a fost preluata de RCS&RDS. In mai 2013, RCS&RDS a vandut compania gigantului Deutsche Telekom. La momentul vanzarii valoarea investitiei RCS&RDS in Digi Slovakia se ridica la peste 4 milioane de euro.  Potrivit PaginadeMedia, compania avea ub 2013 circa 270 de mii de abonati.

In prezent, Sirianu mai detine o singura firma activa in Romania, CENTRUL MEDICAL PROSANA SRL din Brasov, care in 2014 a inregistrat o pierdere de peste 120 de mii de lei, potrivit informatiilor publicate de Ministerul de Finante.

Ioan Bendei
Foto: Hotnews
Ioan Bendei. Administrator si actionar al RCS&RDS,  Bendei (59 de ani) a ajuns in atentia opiniei publice dupa aparitia dosarului "Santaj la RCS&RDS". In acest dosar,  Sorin Alexandrescu, in calitate de director al Antena Grup, este acuzat de procurorii anticoruptie ca l-ar fi santajat si constrans pe administratorul RCS&RDS, Ioan Bendei, sa semneze reintroducerea in grila Digi a unor programe ale trustului Intact, sub amenintarea ca altfel va publica o serie de anchete compromitatoare despre relatia RCS&RDS si Dumitru Dragomir, seful Ligii Profesioniste de Fotbal.

In prima instanta, judecatorii Curtii de Apel Bucuresti l-au condamnat pe fostul director al Antena Group la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare. Dan Voiculescu, implicat si el in dosar, a primit 2 ani de inchisoare cu executare, iar fiica sa, Camelia Voiculescu, doi ani cu suspendare pentru complicitate la santaj.

Prima imagine cu Ioan Bendei a aparut in spatiul public in septembrie 2012 atunci cand acesta a participat la cea mai mare licitatie telecom din istoria Romanie. Potrivit ZF, prezenta lui Bendei la aceasta licitatie a aratat importanta acestei licitatii pentru compania de telecomunicatii. In urma acestei licitatii, RCS&RDS a obtinut cea mai mic "portiune" de spectru dintre toti operatorii participanti la licitatia din 2012.

Ioan Bendei este membru executiv al boardului RCS&RDS din 1996, el fiind implicat in industria de cablu TV din Romania din 1992, la companiile TVS Holding Brasov si Eurocable Oradea.

Potrivit surselor HotNews.ro, inainte de 89, Ioan Bendei lucra la fabrica de camioane Steagul Rosu (Roman Brasov dupa Revolutie), avand studii medii.
 • In ce afaceri mai figureaza oficial Zoltan Teszari
Potrivit unei investigatii realizate in cadrul proiectului "Who are the internet gatekeepers?", RCS-RDS - cel mai mare furnizor de internet din Romania - este controlat de Zoltan Teszari (46 de ani), un miliardar discret din Oradea. Teszari detine doar 1.84% din actiunile RCS-RDS SA, dar controleaza 57.87% din actionarul majoritar al companiei, Cable Communications Systems NV, inregistrata in Olanda via RCS Management SA.

Teszari detine de asemenea 58.91% din actiunile RCS Management. Investigatia RISE/OCCRP arata ca reteaua de firme din jurul RCS-RDS numara 30 de off-shore-uri inregistrate in Olanda, Cipru, Luxemburg, Insulele Virgine si Insulele Cayman, si au legaturi cu fondul global de investitii controlat de miliardarul Alan Grant Quasha.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

56697 vizualizari

 • +15 (87 voturi)    
  Printre singurele afaceri romanesti de sucess (Joi, 26 mai 2016, 13:34)

  Ochiana [utilizator]

  deci RCS RDS e printre putinele afaceri romanesti de succes care chiar incearca sa faca ceva si acum neaparat trebuie atacata...ca de, a suparat pe cineva de sus.
  Mi-a placut initiativa lor de a incerca sa sparga monopolul pe distributia de energie.

  Similar in scandalul biocidelor sunt luate la intrebari firmele romanesti care detin 1-4% din piata si firmele mamut, transnationalele nici nu sunt pomenite ( a se vedea articolul de pe tolo. ro http://www.tolo.ro/2016/05/25/hexi-nu-e-unic-cum-a-descoperit-la-microscop)

  Si ce daca are certificat de revolutionar, nu reiese ca nici macar nu l-a folosit ?! trebuie voi sa gasiti ceva murdar, neaparat.

  Mai bine v-ati uita in curtea celor doi mari, Orange si Vodafone ati vazut ce contracte grase cu statul au ?
  Nu s-a intrebat nimeni de ce si cum ?!
  • +9 (61 voturi)    
   D-le Tapalaga ?! (Joi, 26 mai 2016, 13:58)

   Idealistu [utilizator] i-a raspuns lui Ochiana

   Va urmaresc de mult cu alunecati incet, incet spre "dark side".
   • +23 (51 voturi)    
    Absolut rusinos (Joi, 26 mai 2016, 15:46)

    alexro [utilizator] i-a raspuns lui Idealistu

    Dan Tapalaga, este rusinos, si cam josnic stilul de a pune in titlu numele Kovesi, DNA si iubitul lui Kovesi, nume care nu au nici o legatura cu articolul si nici nu mai apar apoi in articol.

    Manipulare crasa. Absolut rusinos.

    Hotnews: ar trebuie sa va fie rusine. Erati mai seriosi decat atat.
    • +8 (10 voturi)    
     eu chiar (Joi, 26 mai 2016, 19:20)

     nahir [utilizator] i-a raspuns lui alexro

     nu inteleg scopul articolului.
     d-l tapalaga chiar simtea ca trebuie sa luam la cunostinta de biografia lui tezsari?
     ii pregateste lui base vreun teren nationalist? ca alta legatura nu vad intre kovesi si tezsari, decat ca sunt de etnie maghiara.
  • +8 (30 voturi)    
   Wut? (Joi, 26 mai 2016, 14:02)

   CosminMaricari [utilizator] i-a raspuns lui Ochiana

   Mă exasperează comentacii care au impresia că firmele românești lăsate să zburde libere doar pentru că-s „de-ale noastre”.

   Mai ales pe baza unor informații complet false. Cum ar fi aia cu 1-4% din piață.

   Hexi Pharma deținea 13% din piața dezinfectaților (inclusiv pentru sectorul privat și alte instituții, în afară de spitale) și era lider la achiziții directe din partea instituțiilor de stat. A sugera că asta era vreo firmă de apartament (mai ales având în vedere celelalte firme ale lui Condrea, prin care ținea sistemul medical strâns în tentacule), ale cărei acțiuni nu au efecte catastrofale, e de-a dreptul nesimțire.
   • +11 (15 voturi)    
    nu-i lasa nimeni sa zburde linistit, stai calm (Joi, 26 mai 2016, 18:51)

    Ochiana [utilizator] i-a raspuns lui CosminMaricari

    RCS RDS a castigat procesul cu Antenele lui Voiculescu pentru "santaj in forma continuata". Cred ca de acolo li se trage.

    Ce spune asta?! ca in Romania, daca vrei sa fii mai mult decat un chioscar amarat, ti se cere spaga de la media pana la politicieni.

    Nu sugerez ca firmele romanesti nu trebuie atrinse ci ca sistemul romanesc este atat de "defect " in act incurajeaza coruptia.

    Ce m-a deranjat la articol, a fost ca leaga un certificat de revolutionar pe care cineva nici macar nu l-a folosit , de ce mai concret, ca nu am vazut mai nimic suspect.

    Si o baga si pe Kovesi si pe altii al carui pacat clar care este, de fapt ?
    Nu va luati de oameni doar ca sa avem un subiect senzational.
  • +8 (48 voturi)    
   mentalitate tipic romaneasca (Joi, 26 mai 2016, 14:02)

   CRMS [utilizator] i-a raspuns lui Ochiana

   Cateva caracteristici ale mentalitatii tipic romanesti:
   1. De ce sa te iei de un borfas cand sunt altii mai mari decat el ?
   2.Nu conteaza ce potlogarii a facut unul in trecut daca in prezent este "negustor cinstit".

   Si uite asa copii vostri o sa fie slugi la alde: Andrei Nastase, Elena Basescu, Alexandru Vanghelie, Ana Maria Geoana, Alex Rus sau Alexandru Uioreanu.
   • +13 (37 voturi)    
    Comment sters de user (Joi, 26 mai 2016, 14:50)

    andipetre [anonim] i-a raspuns lui CRMS

    • +2 (10 voturi)    
     sa ne uitam un pic (Joi, 26 mai 2016, 16:34)

     CRMS [utilizator] i-a raspuns lui andipetre

     La cine sunt alesii romanilor in Parlament, prin primarii. Dupa asta, gandindu-ne ca oamenii ii aleg pe cei care-i reprezinta cel mai bine, putem sa tragem si o concluzie despre natia romana daca este sau nu una de borfasi.
     • +4 (6 voturi)    
      Comment sters de user (Joi, 26 mai 2016, 23:20)

      andipetre [anonim] i-a raspuns lui CRMS

  • -19 (29 voturi)    
   Comment sters de user (Joi, 26 mai 2016, 14:17)

   andipetre [anonim] i-a raspuns lui Ochiana

   • +5 (13 voturi)    
    distragerea atentiei (Joi, 26 mai 2016, 15:24)

    Point [utilizator] i-a raspuns lui andipetre

    la popcorn sa iei si o bere.o sa dureze.
    cineva se bate cu altcineva,dar nu fata in fata,ca da nasol la presa.se gaseste un nene care zice ca face el bine si-i cheama la palat sa-i impace.
    rezultatul?a luat foc si hambarul si staulul.
    cine era condrea?o pusculita
    cine e teszari?asisderea.
    • -5 (11 voturi)    
     Un meci greu, ...Sportivii stiu de ce ! (Joi, 26 mai 2016, 19:34)

     Canadian13 [utilizator] i-a raspuns lui Point

     Poate si o Pizza, daca tot e cu bere si Popcorn.
     - Deepre articolul de fata : vad ca s-au gasit o gramada sa sara la gatul lui Tapalaga cum ca '' doamne ! , dar ce legatura este intre Teszari si Nemes ''....Pardon ???? Pai exista aceeasi legatura dintre un CEO si un Director de PR&Marketing ! ( sic!). Adica unul ia ordine de la altul...acum intrebarea este cine de la cine ia.
     - Despre lupta dintre Palate ( razboiul SRI-SIE).
     Incalzirea : Codruta a inceput sa deranjeze, SRI ii face jocul, SIE se face ca ploaie.
     Runda 1 : Spionii Mossad neprofesionisti'' :
     Runda 2: http://infobrasov.net/codruta-si-spionii/
     Runda 3 : Nevasta lui Condrea care a zis ca a fost SIE
     -Runda 4 : intervine Tapalaga
     - Runda 5 : asteptati sa vedeti replica lui Kovesi, via '' sursele lui Tolo''
     - Runda.... rabdare si bere , ca meciul se joaca in 12 runde !
     • +1 (1 vot)    
      fanii tremura in tribune (Vineri, 27 mai 2016, 9:40)

      Point [utilizator] i-a raspuns lui Canadian13

      cu gandul la meciurile fabuloase ce au loc.
      chestia sa nu apara unii sau altii si sa provoace batai intre fani.
      sunt multi care ar face orice pt culorile echipei
      • 0 (0 voturi)    
       Comment sters de user (Vineri, 27 mai 2016, 22:28)

       andipetre [anonim] i-a raspuns lui Point

  • +8 (14 voturi)    
   gatekeepers (Joi, 26 mai 2016, 14:19)

   Snitzelvienez [utilizator] i-a raspuns lui Ochiana

   Miza este uriasa, probabil Murdoch isi asteapta randul.
   Totusi n-am vazut o investigatie sau initiativa pentru anularea tuturor certificatelor de revolutionar, in fond ele au fost acordate pe un fundament ilegal, de aceea si dosarul revolutiei stagneaza , prea multi implicati in jaful statului
 • +43 (73 voturi)    
  hotnews (Joi, 26 mai 2016, 13:53)

  rochiri [utilizator]

  frumos titlulu domnule ziarist! Asociati numele sefei DNA ...bravo! asta da jurnalism...manipulator!
  • +1 (7 voturi)    
   ha ha ha (Joi, 26 mai 2016, 14:36)

   DimijoareiObt [anonim] i-a raspuns lui rochiri

   porcii comunisti lovesc din nou !
 • +54 (82 voturi)    
  Bravo pentru gazetarie (Joi, 26 mai 2016, 13:59)

  Bogdan_100 [utilizator]

  In titlul "articolului" se pun informatii senzationale care apoi nu mai apar (iubitul ne-a condus !). Ce legatura are Kovesi cu toata povestea ridicola insirata mai sus doar Dumnezeu si DT stiu. Regulile de aur ale gazetariei sunt copios aruncate la gunoi. Care surse care logica - un sir de insinuari, in stilul, celebru deja, al santajistului de presa SRS. Penibil. PS ma astept sa fie stearsa postarea deoarece pune la indoiala inaltul profesionalism si larga deontologiei a "maestrului" DT. Adevarul e dureros dar, pe unii, ii vindeca.
 • +28 (58 voturi)    
  deci (Joi, 26 mai 2016, 14:11)

  Chappie [anonim]

  care este concluzia toata polologhia asta?! Zoltan Teszar a detinut certificat de revolutionar pe care nu si la reinoit din 2004...
  • +5 (33 voturi)    
   Un certificat de revolutionar cel putin (Joi, 26 mai 2016, 15:05)

   dbdb [utilizator] i-a raspuns lui Chappie

   suspect... in orice caz, incredibil pentru ce "fapte de vitejie" s-au acordat multe certificate de revolutionar. Deci, concluzia e ca " nu ma intrebati de primul milion".
   • +14 (18 voturi)    
    hai ca mai facut sa rad (Joi, 26 mai 2016, 16:00)

    Chappie [anonim] i-a raspuns lui dbdb

    deci tocmai am descoperit cum a facut primul milion, prin gratuitatiile oferite de stat la transportul in comun si tren (asta primeai pana in 2003) pt. calitatea de revolutionar...
    • 0 (2 voturi)    
     Hmmm, sunt mai multe - (Vineri, 27 mai 2016, 11:52)

     dbdb [utilizator] i-a raspuns lui Chappie

     scutirea de la taxele şi impozitele pe proprietate, indemnizatie lunara, terenuri gratuite, cumpărarea sau închirierea cu prioritate a unui spaţiu comercial, prioritate la asigurarea unei locuinţe din fondul public al localităţii de domiciliu, etc.
 • +5 (77 voturi)    
  Dezamagit de Hotnews (Joi, 26 mai 2016, 14:12)

  AndreiRusu [anonim]

  Am ramas cu un gust amar, dupa ce am vazut ca ZF ataca la maxim RCS-RDS am inceput sa deschid prima data Hotnews pt a verifica stirile. Acum se pare ca si acestia sunt suparati pe RCS si nu reusesc sa inteleg de ce!
  Si mie imi place de ei ca inearca sa sparga monopolul din energie, singurul domeniu care permite orice fel de control si manipulare, de la cel mai mic nivel la geo-politica.
  Nu mi-ar parea rau daca zi Teszari s-ar lega un pic de Hornews pentru ca i-au pus pe net copii ale actelor de identitate, nu cred ca ar fi foarte complicat :)
 • +37 (53 voturi)    
  Asa, si ? (Joi, 26 mai 2016, 14:24)

  Ion Alexandru [utilizator]

  Bun, am citit tot articolul. Care e faza ? Care e scopul lui ? Sa ne arate ca aia trei au luat ilegal certificatul de reevloutionar ? Ca Teszari vindea inghetata in 1990 ? Ii amestecati pe "iubitul" lui Kovesi cu revolutionarii din Brasov, cu Scripcaru, cu TVS si BZB. Ce vreti cu acest articol ?
  • +10 (28 voturi)    
   Asta intentionam,si eu sa intreb: (Joi, 26 mai 2016, 15:13)

   Ciobanul Bucur [utilizator] i-a raspuns lui Ion Alexandru

   Ce vreti cu acest articol?
   Poate vreti sa ne inepartati pe noi, cei care va privim ca ultima reduta impottriva mafiotilor.
  • +5 (19 voturi)    
   hehe (Joi, 26 mai 2016, 15:43)

   Point [utilizator] i-a raspuns lui Ion Alexandru

   probabil vor sa vada daca o poate agata pe kovesi cu ceva si sa distruga increderea majoritatii romanilor in ea.lucreaza bajetii,nu gluma
 • +7 (51 voturi)    
  Badea. (Joi, 26 mai 2016, 14:31)

  MirceaGeorgescu1 [anonim]

  Se juca pe goagal sa afle ceva despre Codruta, si da peste altceva, care nu are nimic comun cu Codruta! Ne jucam, glumim, dar nu parasim incinta! Care-i scopul? Salvarea lui Alexandrescu, ca nu mai poate Cameluta?Si apare imediat dupa sechestrul pe casuta! Astept cu interes emisiunea In gura presei de la noapte!
 • +10 (14 voturi)    
  mda... (Joi, 26 mai 2016, 14:33)

  ..13 [utilizator]

  De actualitate!
  • +6 (24 voturi)    
   dap (Joi, 26 mai 2016, 15:15)

   Point [utilizator] i-a raspuns lui ..13

   si mai ales loveste adanc in corupta kovesi.

   domnu' Tapalaga ce mai face Prima Doamna?
   cum?mere cu pere?pai ia cauta domne mata,poate gasesti acolo ceva...
   trist si degradant
   • -3 (15 voturi)    
    ordinu e ordin (Joi, 26 mai 2016, 15:30)

    Snitzelvienez [utilizator] i-a raspuns lui Point

    ne explica deunazi caJohannis e slab , nu s-a remarcat la Vasinton., inyre timp HP este urmarita penal
 • +25 (51 voturi)    
  wow! asta da jurnalism de investigatie! (Joi, 26 mai 2016, 14:34)

  titi_rulment [utilizator]

  deci despre ce e vorba aici? concluzia sunt acele 4-5 intrebari de la mijlocul articolului?
  plus ca e cam jalnic sa pui numele lui kovesi in titlu cand articolul n-are nicio legatura cu duduia!
  pare ca incercati sa-l copiati pe tolontan dar nu va iese
 • +19 (23 voturi)    
  și ce-i cu asta (Joi, 26 mai 2016, 14:38)

  georghe [utilizator]

  mai sunt încă 20000 de revoluționari
  • +5 (11 voturi)    
   de ce (Joi, 26 mai 2016, 15:28)

   Snitzelvienez [utilizator] i-a raspuns lui georghe

   mai sunt inca?
 • +26 (52 voturi)    
  Tapalaga compromis (Joi, 26 mai 2016, 14:49)

  WilburMercer [anonim]

  Foarte trist Dan Tapalaga!

  Cel mai prost titlu de pe Hotnews intr-un articol de Tapalaga!

  Sunt foarte dezamagit si o sa citesc cu indoiala articolele dvs pe viitor.
 • +21 (35 voturi)    
  ce se intmpla cu dvs dle Tapalaga???? (Joi, 26 mai 2016, 15:11)

  georgeparvan [utilizator]

  Mare dezamagire dle Tapalaga. Va citesc de ani buni, dar nu mi-am imaginat ca puteti scrie un asemenea articol .
 • +20 (24 voturi)    
  Antena 3 e si aici! Trist... (Joi, 26 mai 2016, 15:16)

  Pseudokinegetikos [utilizator]

  :(
 • +16 (20 voturi)    
  ghilimelele! (Joi, 26 mai 2016, 15:22)

  Caprioara [utilizator]

  Ma dezamagiti...Credeam ca sunteti mai sus de Ponta si ca stiti sa utilizati ghilimelele. Nu s-ar cuveni ca in titlu sa folositi ghilimelele.?! "iubitul"!
 • +15 (21 voturi)    
  E ceva rău să fi participat la revoluție? (Joi, 26 mai 2016, 15:32)

  MiocMarius [anonim]

  Care e problema dacă Teszari e revoluționar? A participa la revoluția care l-a răsturnat pe Ceaușescu e un lucru rău? Nu văd în articol vreo dovadă că Teszari ar fi mințit în declarațiile sale.
  Sînt o mulțime de securiști deveniți oameni de afaceri de succes, asta nu-i o problemă, numai dacă un revoluționar a avut succes trebuie înfierat. Cu ajutorul ziariștilor „anticomuniști” a devenit calitatea de revoluționar din 1989 mai rușinoasă decît cea de securist.
  Scrie în articol că Teszari nu și-a preschimbat certificatul conform legii 341/2004. Înseamnă că n-a primit niciodată bani de la stat pentru calitatea de revoluționar, findcă înainte de legea 341/2004 nu se dădeau bani decît la răniți invalizi și la urmașii celor morți (nu reiese din articol că Teszari ar fi rămas invalid urmare a revoluției). După vechea lege 42/1990 (singura după care Teszari a avut certificat de revoluționar) primea drept de călătorie gratis cu tramvaiul și cîteva bilete CFR gratuite anual. Probabil nici de drepturile astea nu s-a folosit, că are mașină personală și pe distanțe lungi merge cu avionul (dacă nu cumva are elicopter personal).
  Așadar: avem o persoană care a participat la revoluția din 1989 și care n-a profitat financiar cu nimic sau aproape nimic din partea statului ca urmare a statutului său de revoluționar. Firmele sale au plătit însă miliarde la buget. Persoana trebuie însă înfierată că este revoluționar din 1989. Nu grija față de bugetul statului, ci dorința de aruncare cu noroi a momentului istoric al revoluției din 1989 e ceea ce motivează aceste demersuri jurnalistice.
  • -1 (15 voturi)    
   Certificat (Joi, 26 mai 2016, 15:42)

   Martinezu [utilizator] i-a raspuns lui MiocMarius

   Ca a partcicipat, bravo lui. Ca si-a " tras" un certificat ca sa se bucure de privilegii, asa nu!
   Pentru mine, si cred ca pentru multi, un " revolutionar" cu certificat e un farsor in primul rand. Daca nu chiar hot cu acte,
   Si eu am fost la revolutie cu arma in mana si nu am nici un fel de certificat. Si probabil ca mai sunt cateva zeci sau sute de mii.
   Incep sa ma indoiesc de calitatea cititorilor HN in ultima vreme. Nu inteleg ce e in neregula cu articolul. Este sau nu adevarat ce scrie????Nu mai conteaza! Conteaza ca s-a luat de patronul unei firme apreciata ( inclusiv de subsemnatul).
   Singurul lucru pe care i l-as reprosa autorului este introducerea lui Kovesi in poveste.
   • +9 (15 voturi)    
    Care-s privilegiile? (Joi, 26 mai 2016, 16:18)

    MiocMarius [anonim] i-a raspuns lui Martinezu

    Nu rezultă din articol nici un privilegiu concret de care Teszari ar fi beneficiat. Din faptul pomenit în articol că nu și-a preschimbat certificatul după noua lege se poate deduce că sigur n-a primit bani de la stat.
    Singurele „privilegii” care veneau automat după vechea lege 42/1990 era drept de călătorie gratuită în transportul local (tramvai, troleibuz, autobuz) și 12 bilete gratuite CFR anual. La banii lui Teszari bănuiesc că nici de astea nu a avut nevoie.
    Aici nu de privilegii e vorba ci de aruncarea cu noroi în momentul istoric decembrie 1989. „Privilegiile” sînt doar un pretext, dovadă chiar acest articol în care nu se stabilește nici un privilegiu concret.
    • -5 (11 voturi)    
     O fi onorific? (Joi, 26 mai 2016, 17:11)

     Martinezu [utilizator] i-a raspuns lui MiocMarius

     Si l-o fi cerut doar ca titlu onorific? Adica omul a " luptat " in Brasov si ia un certificat al unei asociatii ai carei membri au luptat la " Metrou"?
     Ia mai cerceteaza tu , ce drepturi au titularii certificatelor astea, si pentru ce s-au tot eliberat in valuri , valuri..
     • +7 (11 voturi)    
      Ți-am zis care-s privilegiile (Joi, 26 mai 2016, 18:16)

      MiocMarius [anonim] i-a raspuns lui Martinezu

      Ți-am zis care erau privilegiile de revoluționar înainte de apariția legii 341/2004 (că după acea lege, rezultă din articol, Teszari nu și-a reînoit certificatul): tramvai, troleibuz gratuit și 12 bilete CFR anual. Alte privilegii - 1 ha de pămînt și spațiu comercial, rezultă din răspunsurile primăriei Oradea și prefecturii Brașov citate în articol că Teszari n-a primit.
      (Spațiul comercial e discutabil că ar fi privilegiu, că nu se dă gratis ci trebuie plătită chirie. Primăriile din toată țara dau în chirie diferite spații, probabil 1% dintre ele sînt pe legea revoluționarilor, alealalte 99% pe alte legi; dar alea 1% sînt problema de bază a societății românești; nu știu care e situația la Brașov și Oradea, dar la Timișoara există spații comerciale părăsite; ar fi bucuroasă primăria să apară niște revoluționari care să le închirieze, că ar încasa niște bani, dar la prețurile pretinse nu apar interesați)
 • +12 (28 voturi)    
  Mizerie (Joi, 26 mai 2016, 15:35)

  Lorelei 123 [utilizator]

  Dle. Tapalaga, cateodata ma intreb de ce va mai citesc. Aveti o atitudine la extreme...materialul, caci articol de presa sigur nu este, pare mai degraba dictat de niste interese ale trustului, ale dumneavoastra ca formator de opinie ce va considerati, dar este rusinos.

  Asocierea de nume, pe dna Kovesi pe care ba o luati cu sarut mana pe la conferinte, ba o terfeliti cu mizerii ca cea de fata...cuvinte fara noima scrise, cititorii de mai sus au comentat corect, va plictiseati pe net si ati dat un search pe Google sa vedeti ce conexiuni apar?! Parca va considerati mai presus de Antena 3 & Co...

  Urat.
 • +13 (29 voturi)    
  Sper ca este o greseala... (Joi, 26 mai 2016, 15:47)

  PaulBrasov [utilizator]

  Inca un articol ca asta si ati mai pierdut un cititor. De un an incoace calitatea articolelor voastre a scazut vertiginos.
 • 0 (16 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 26 mai 2016, 15:53)

  [anonim]

 • +15 (19 voturi)    
  Ce s-a vrut articolul asta d-le Tapalaga ? (Joi, 26 mai 2016, 16:21)

  Susufler0 [utilizator]

  Incercati sa insinuati ca Zoltan Teszari a obtinut in mod ilegal un certificat de revolutionar pt ca, nu-i asa, l-a cerut abia la 10 ani de la revolutie, apoi in 2004 nu si l-a preschimbat (de ce oare ? nu a reusit? s-a temut ?)

  Sefii revolutionarilor din perioada aceea au intrat in puscarie tocmai pt falsificarea unor certificate de revolutionar, deci inca o "chestie", nu ?

  Dar ce nevoie aveti pt asta de numele de Nemes, sau de Kovesi ? Sa vanda mai bine articolul ?

  O ratare de zile mari, articolul dvs !

  PS Sper ca e vorba doar de asta !

  PPS. Daca tot vreti sa va axati pe subiecte in care nu aveti nimic, dar par tentante, va ofer si eu unul :

  Judecatorul dr in Drept ,Dan Lupascu, fost presedinte al Curtii de Apel Bucuresti, fost membru al CSM si fost Presedinte al acestui for de conducere al Magistratilor romani s-a pensionat (nu pt motive medicale) la varsta de 54 de ani. DE CE OARE ? Zau ca merita sa investigati !
 • +4 (24 voturi)    
  a scrie mult, dar a nu transmite nimic (Joi, 26 mai 2016, 16:27)

  klausmic [utilizator]

  Cu tot respectul, domnule Tapalaga, dar acest articol e un bun exemplu despre ce inseamna a scrie (mult), dar a nu transmite nimic esential... Am sentimentul unui articol "fortat", a unei incercari jurnalistice sa ... sa faca/transmita ce? Un gust amar...
 • +12 (18 voturi)    
  titlu rusinos (Joi, 26 mai 2016, 16:39)

  justiarul [utilizator]

  Domnule Tapalaga multe articole am citit semnate de d-voastra dar acesta de pe urma nu am reusit sa-l termin lung, neinteresant si cu un titlu demn de o gafa impardonabila ..........
  Urat ! sa -i tarati numele sefei DNA intr-un titlu de can-can .....ganditi-va si empatizati !
  Aveti o bila neagra ....
 • +12 (16 voturi)    
  Intamplare!!! (Joi, 26 mai 2016, 16:45)

  dai_nay [utilizator]

  O cautare simpla la pagina exacta 3,4. Pagina 3,4 cautata de Tapalaga, sau pagina 3,4 povestita? Eu nu am gasit pagina 3,4 si am cautat de mai multe ori.Atata de prosti ii crezi(credeti..) pe cei care citesc. Sunt(em) si care mai citim prin...tre randuri. Nu e important despre cine se spune(vorbeste, povesteste) important este ca nu ai ce sa povestesti(vorbesti)despre cel ce vrei sa vorbesti(povestesti). Foarte slab- si se mai zice de tonomate- acesta este Tonomatul de cuvinte. Tapalaga mai are ceva de spus? Tapalaga are un gand sub limba si nu stie cum sa-l zica. poi nu te mai ascunde si fi barbat defapt zi toata povestea pana la capat. Este ca intr-un film prost care incepe cu mijlocul si se termina ....un pic mai incolo si la sfarsit iti vine sa-ti dai pumni ca nu sti
  cine pe cine a omorat(injurat, scuipat mancat). Daca esti barbat pune si tu ci-ul tau sa stim cand sa-ti uram "La multi ani!" ca la mister T stim acum. Si in incheiere.... la pagina 3,4.....Tapalaga
 • +12 (16 voturi)    
  nu sunt de acord (Joi, 26 mai 2016, 16:48)

  AlexRatoi [utilizator]

  Certificatul de revolutionar e dreptul titularului sa-l foloseasca sau nu, se pare ca nu l-a folosit, presupunand prezumtia de nevinovatie, daca l-a obtinut pe bune sau nu, nu pot sa aflu din acest articol. Sa presupunem cazul cel mai rau, a obtinut un certificat nemeritat in anii de dupa revolutie pe care nu l-a folosit si nu l-a renoit, asa si? In acei ani se fura ca-n codru, se vindea tara la fier vechi, spaga, relatii, fsn, iliescu, nastase cu ouale lui, vantu si voiculescu cu serviciile, minerii, si mai cate nu erau. Si daca domnul acesta a trecut strada pe culoarea rosu a semaforului, cu certificatul de actionar, ce pedeapsa merita? Si pentru legaturile de afaceri cu prieteni, pai cu cine sa faca afaceri daca cu cei pe care ii cunoaste nu are voie? si de sa nu aiba voie. Imi pare rau, dar sunt foarte importante legaturile in afaceri. Ce ma deranjeaza nu sunt legaturile in sine, ci atunci cand legaturile de afaceri si politicul sunt imbinate prin coruptie sau orice alt mod ilegal care duce la o concurenta falsa si promoveaza produse slabe.
 • +9 (13 voturi)    
  RCS RDS l-au suparat pe Felix- Voiculescu (Joi, 26 mai 2016, 18:42)

  Ochiana [utilizator]

  Cei de la Antene s-au ales cu dosar penal pentru "santaj in forma continuata" a celor de la RDS- RCS
  Se pare ca acolo au pacatuit cei de la RDS de au intrat in vizorul media cu un certificat de revolutionar.

  Si apropo," santajul in forma continuata" arata cum se fac afacerile in Romania. Daca vrei sa ridici capul, sa fii mai mult decat o firma de apartament, trebuie sa dai spaga, altfel sistemul e asa facut incat sa nu ai nici o sansa.

  Doar pentru faptul ca au reusit sa-l infunde pe Voiculescu cu inca vreo doi ani pe baza acestui ultim dosar eu zic " respect for standing up for your rights".

  Iar daca au alte pacate pe care nu eu nu le stiu, sa plateasca ca oricare altul.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by