Jandarmii care au asigurat ordinea la slujba de Inviere de la Catedrala Patriarhala din Capitala au ridicat cele doua persoane care au strigat "demisia" la aparitia presedintelui Iohannis, fiind amendate cu cate 2.000 de lei pentru tulburarea ordinii si linistii publice, scrie News.ro.

Cele doua persoane identificate, un barbat si o femeie, potrivit unor surse din Jandarmeria Capitalei, participa in mod constant la proteste, majoritatea neautorizate. Ei au fost amendati cu cate 2.000 de lei pentru abateri la legea 60/1991 privind manifestarile publice. Cei doi au fost dusi si la Sectia 14 de Politie unde au fost audiati insa politistii nu au luat si o alta masura impotriva lor.

Presedintele Klaus Iohannis si sotia sa, Carmen, au participat la Slujba Invierii oficiata de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane Daniel, cei doi asistand la ceremonie din balconul Palatului Patriarhiei, potrivit Mediafax.

Presedintele si sotia, de confesiune luterana, si-au facut aparitia la slujba alaturi de Patriarhul Daniel, de la care au luat lumina, dupa care s-au retras in balcon, insotiti de un singur preot.

Pe parcursul cuvantarii Patriarhului, Carmen Iohannis a cantat alaturi de credinciosi, in timp ce presedintele si-a tinut mana dreapta in pardesiu, parand jenat de interventia chirurgicala la umar, pe care a suportat-o in urma cu cateva zile.