Valorile termice se vor situa in jurul celor normale pentru sfarsitul lunii aprilie in sudul si in estul tarii, dar vor caracteriza o vreme racoroasa in celelalte regiuni, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie, citata de Mediafax.

Nori primavaraFoto: USER UPLOADED

Sambata, pe parcursul zilei, innorarile se vor accentua temporar si va ploua local in Oltenia, Transilvania, Maramures si zona de munte unde punctiform se vor cumula 15...20 l/mp. In restul teritoriului ploile, slabe cantitativ, se vor semnala izolat.

In cursul noptii, cerul va deveni variabil in mare parte din tara si doar in primele ore va mai ploua slab la munte, in Moldova si cu totul izolat in rest. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime se vor incadra intre 14 si 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre 3 si 12 grade. In orele diminetilor, pe litoral se va semnala ceata.

BUCURESTI

Valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru sfarsitul lunii aprilie. Cerul va fi temporar noros, favorabil trecator ploii slabe. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 20 de grade, iar cea minima va fi de 9...10 grade.

Pe parcursul zilei, temporar innorarile se vor accentua, cu caracter local va ploua, iar cantitatile de apa izolat vor fi mai insemnate indeosebi in zona Carpatilor Orientali, unde se vor intregistra pana la 15...20 l/mp, in timp ce in cursul noptii cerul va fi variabil la partial noros si doar in primele ore izolat va mai ploua slab. Vantul va sufla slab si moderat. Regimul termic va fi caracterizat de valori de temperatura apropiate de cele climatologic specifice acestei date din an.

DUMINICA

IN TARA

Vremea se va incalzi usor, astfel incat temperaturile maxime se vor incadra intre 17 si 23 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre 3 si 12 grade. Ziua, cerul va fi variabil, cu innorari temporare in zonele montane si submontane, precum si in nordul si sud-vestul extrem al tarii unde, indeosebi dupa-amiaza si seara, vor fi ploi de scurta durata. Noaptea, cerul se va innora in majoritatea regiunilor si va ploua local in Banat si Oltenia si cu totul izolat in rest. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in sudul Banatului. Dimineata, pe litoral vor fi conditii de ceata.

LA MUNTE

Ziua, cerul va fi variabil cu innorari temporare in zona Carpatilor Orientali si Meridionali unde indeosebi dupa orele pranzului cu caracter local se vor semnala ploi de scurta durata. Incepand cu orele serii, nebulozitatea se va accentua, insa doar in masivele sud-vestice va ploua, iar pe spatii mici se vor putea cumula cantitati de apa mai insemnate. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in cursul noptii in zona Muntilor Banatului. Temperatura aerului va avea valori comparabile cu cele din intervalul anterior.