Ministerul Educatiei va selecta profesori care sa participe la elaborarea programelor scolare pentru gimnaziu

de I.C.     HotNews.ro
Miercuri, 6 aprilie 2016, 12:49 Actualitate | Esenţial

Calendarul elaborarii curriculumului
Foto: Ministerul Educatiei
Ministerul Educatiei organizeaza, in urma aprobarii planului-cadru pentru clasele V-VIII, o procedura de selectie a profesorilor interesati sa participe in grupurile de lucru pentru elaborarea curriculumului pentru disciplinele/domeniile de studiu obligatorii din invatamantul gimnazial, se arata intr-un comunicat de presa remis miercuri HotNews.ro.

Potentialii candidati se pot inscrie online, pe platforma MONMedu, in perioada 6 aprilie - 4 mai. Evaluarea portofoliilor profesionale si a proiectelor inovative de programa scolara va avea loc in perioada 5-15 mai, iar componenta grupurilor de lucru va fi anuntata pe data de 20 mai, informeaza Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MENCS). Profesorii selectati vor desfasura activitatile de proiectare a programelor scolare pentru gimnaziu.

Ministerul precizeaza ca grupurile de lucru corespunzatoare disciplinelor/domeniilor de studiu vor fi formate din cate 15 cadre didactice de specialitate din invatamantul preuniversitar care detin minimum gradul didactic II si din cadre didactice de specialitate din invatamantul universitar.

Criteriile de selectie:

  • portofoliu profesional al candidatului, care va contine Curriculum-ul Vitae in format Europass, insotit de documente doveditoare (copii ale diplomelor de studii, grade didactice si alte documente justificative relevante pentru criteriile/subcriteriile de selectie) semnate si scanate individual.
  • proiect inovativ de programa scolara pentru un curs obligatoriu la nivelul disciplinei/curs, realizat schematic, pentru un singur an de studi, care va include competentele specifice si continuturile asociate acestora, in raport cu numarul de ore propus spre alocare pe o tematica adecvata specificului disciplinei pentru care se organizeaza selectia membrilor grupului de lucru.
In analiza candidaturii, cele doua criterii vor avea o pondere de 50%-50%.

Informatii suplimentare privind utilizarea aplicatiei MONMedu in procesul de inscriere sunt disponibile la adresa https://mon.edu.ro.

Apel selecție GLC_5_aprilie_2016Citeste mai multe despre   
Articol sustinut de BRD Groupe Société Générale

Atelier de idei. Cum te ajuta tehnologia sa-ti faci mai mult timp pentru tine si planurile tale

Munca multa, stres, ore peste program, termene limita, sedinte lungi. Uneori, asa arata ziua de lucru a multora dintre noi. Din acest motiv e foarte important sa investesti in lucruri care te pot ajuta sa iti folosesti mai bine timpul petrecut la birou. Sa lucrezi mai bine, mai usor si mai repede poate insemna mai mult timp pentru tine si pentru cei dragi. Iti propunem, asadar, cinci directii care te pot ajuta pe plan profesional si personal.

922 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi