Despre achizitia unei aeronave prezidentiale, atat pentru presedintele tarii, cat si pentru transportul premierului, s-a discutat in ultima decizie a CSAT, a declarat miercuri ministrul Transporturilor, Dan Costescu. "Nu avem buget acum, dar avem ca punct fix rectificarea bugetara. "Ne propunem ca la finalul anului sa avem o prima aeronava cumparata. Vom cumpara de la alt guvern, vom lua legatura cu toate guvernele Uniunii Europene. O aeronava prezidentiala se cumpara dupa trei-patru ani de zbor, pentru ca abia atunci deja avem una cu un istoric clar de zbor".

AvionFoto: PhotoExpress

Potrivit lui Costescu, "s-au facut pasii de lucru, cum se va face analiza de oferte. Agentia Nationala de Achizitii Publice va scrie o procedura speciala pentru aceasta achizitie. Ne propunem ca la finalul anului sa avem o prima aernoava cumparata".

Potrivit ministrului, achizitia va fi intre guverne. "Vom lua legatura cu toate guvernele Uniunii Europene. O aeronava prezidentiala se cumpara dupa trei-patru ani de zbor, pentru ca abia atunci deja avem una cu un istoric clar de zbor. Comisia de 20 de oameni din mai multe ministere vor stabili cum va arata flotila. Practica europeana este sa fie o flotila cu trei sau patru nave. Noi, deobicei, suntem mai zgarciti decat ceilalti asa ca s-ar putea sa fie mai putine".