Co-raportorii Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) au constatat lipsa increderii in guvernare si existenta opiniilor precum ca Republica Moldova ar fi "capturata de oligarhi", transmiteIPN.md.

Concluziile co-raportorilor Valentina Leskaj si Ogmundur Jonasson au fost publicate pe pagina electronica a APCE. Co-raportorii APCE, in timpul intalnirilor cu autoritatile, au fost asigurati ca tara isi va indeplini obligatiile si angajamentele asumate fata de Consiliul Europei.

Cu toate acestea, diversi interlocutori, inclusiv reprezentanti ai societatii civile, si-au exprimat ingrijorarea profunda si neincrederea in Parlament, Guvern si alte institutii de stat.

De asemenea, co-raportorilor li s-a creat impresia ca exista un sentiment larg raspandit precum ca tara a fost "capturata" de oligarhi.

"In acest context negativ, autoritatile poarta o responsabilitate speciala fata de populatie. De la autoritati sunt asteptate reforme care sa aiba un impact imediat asupra consolidarii institutiilor democratice", se mentioneaza in constatarile publicate.