O tona de carne expirata a fost confiscata de catre reprezentantii Directiei de Sanatate Publica dintr-un magazin amplasat intr-o piata din orasul Constanta, iar administratorul firmei a fost retinut pentru 24 de ore, transmite Mediafax.

Carne expirata, confiscata la ConstantaFoto: Captura YouTube

Politistii Seviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Constanta, sub coordonarea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta, impreuna cu reprezentanti ai DSVSA si reprezentanti ai Directiei Generale Antifrauda au facut, miercuri, sapte perchezitii domiciliare. In timpul verificarilor, a fost identificata, la doua puncte de lucru ale unei societati din Piata Tomis III, o cantitate de aproximativ o tona de carne expirata.

Administratorul societatii a fost retinut, pe baza de ordonanta, pentru 24 de ore, urmand ca in cursul zilei de joi sa fie prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva. El este acuzat, printre altele, de evaziune fiscala, inselaciune, fals si uz de fals.

Potrivit anchetatorilor, in perioada 2007 - 2009, barbatul, in calitate de administrator al societatii, s-a sustras de la plata catre bugetul de stat cu suma totala de 128.657 de lei, reprezentand TVA si impozit pe profit. De asemenea, a falsificat mai multe stampile, pe care le-a utilizat apoi pentru a crea aparenta de legalitate a carnii comercializate.

Ulterior, in cursul anului 2013, el a refuzat sa puna la dispozitia organelor fiscale documentele contabile ale firmei, in vederea efectuarii inspectiei fiscale.

Astfel, la perchezitiile de miercuri au fost descoperite peste 400 de certificate de sanatate publica contrafacute prin scanare, dar si documente falsificate in scopul crearii unei aparente de legalitate a provenientei marfurilor. Totodata, au mai fost gasite o stampila falsificata, dar si un contract falsificat de inchiriere a unui spatiu comercial.

Prejudiciul adus bugetului de stat prin neinregistrarea contravalorii marfurilor vandute a fost estimat la o suma totala de 200.739 lei.